Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Flora en fauna
Vorige pagina

Flora en Fauna in China

Door de overbevolking in China is een groot gedeelte van het land gecultiveerd. Veel bossen zijn hierdoor verdwenen. Ondanks de cultivatie is de flora van China divers, dit dankzij de verschillende landschappen en klimaten die China kent.
Er zijn regenwouden in China met veel bamboe, bananenbomen, kokospalmen en vijgenbomen. Hoger gelegen zijn er theeplantages en diverse soorten naaldbomen. Verder naar het noorden en oosten toe zijn er steppes, savannes en woestijnen.

Ook de fauna is teruggedrongen door de overbevolking in China. Toch zijn er diverse diersoorten terug te vinden. Het beroemdste dier van China is natuurlijk de reuzenpanda. Verder zijn er onder andere olifanten, tijgers, apen, paarden, herten, kamelen en ook diverse vogelsoorten te vinden in China.

Er is prachtige flora en fauna te zien in China zoals het Karstgebergte bij Guilin, vele leistenen rotsen steken hier majestueus op uit rijstvelden. De Li Rivier stroomt hier slingerend tussendoor. Ook de Yangtze rivier is zeer indrukwekkend met gigantische kloven en geweldige natuur. Er zijn verschillende natuurreservaten te vinden in China zoals Zhangjiajie (enorme kalksteenrotsen) en natuurlijk de panda's in Chengdu.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel