Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Bevolking
Vorige pagina

Bevolking in China

China heeft meer dan een miljard inwoners en is de natie met de grootste bevolking ter wereld (20% van de wereldbevolking is Chinees!). De toename van het aantal Chinezen levert voor China praktische problemen op in de zin van huisvesting en voeding. Om deze reden heeft de regering van China bepaald dat elk echtpaar maar 1 kind mag krijgen. Deze regel wordt inmiddels iets minder streng gehandhaafd maar is in principe nog steeds van kracht.

Het grootste gedeelte van de bevolking (92%) bestaat uit Han-Chinezen. Daarnaast zijn er een groot aantal minderheden (o.a. Mongolen en Tibetanen), zij hebben hun eigen taal en cultuur alhoewel meestal wel aangepast aan China.

In sommige dorpen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan en dragen de mensen hun kleurige klederdrachten. Lopend door deze dorpjes, de straten, over de bruggetjes en kijkend naar de typische huizen geeft het besef dat er een heel eigen tijd en levensritme wordt gehanteerd.

Taal
De officiële taal in China is Mandarijn Chinees. Er zijn veel verschillende dialecten en etnische talen waardoor het kan voorkomen dat Chinezen uit verschillende delen van het land elkaar niet (goed) kunnen verstaan. In de meeste hotels en toeristische steden kunt u met Engels terecht. In veel gebieden in China wordt gebrekkig of geen Engels gesproken.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel