Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Whistler

Streekinformatie Whistler

Op ca. 2 uur rijden van Vancouver, ligt Canada’s beroemdste skidorpje Whistler. Whistler-Blackcomb is dan ook één van de grootste skigebieden van Noord-Amerika, waar in 2010 de Olympische Winterspelen zijn gehouden. Whistler staat in de winter bekend als een mondain plaatsje, waar u door de beste champagne powder snow de berg af kunt suizen.

Whistler is in de zomer echter ook een leuke plaats om te bezoeken. De skigondels zijn ook ’s zomers in gebruik, zodat u gemakkelijk naar grote hoogte gebracht wordt vanwaar u een weids uitzicht over de omringende bergen heeft.

In de omgeving van Whistler kunt u prachtige wandelingen maken, een spannende zipline excursie maken, zelf gaan bobsleeën, raften en er zijn zelfs een aantal strandjes te vinden. Ook op cultureel gebied kunt u één en ander ontdekken. Het gebied werd oorspronkelijk bewoond door indianenstammen en in het plaatsje Squamish, vlakbij Whistler, ligt het Lil’wat Cultural Centre waar u meer over hun cultuur, gebruiken en geloof kunt leren.

Whistler ligt ook aan de rand van Garibaldi Provincial Park, een gebied dat door haar ligging verschillende vulkanen bevat en ook wel de Garibaldi Volcanic Belt wordt genoemd. U vindt er hoge bergtoppen, groene bergweides, mooie gletsjer meren en een uitbundige flora en fauna.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel