Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Wells Gray Provincial Park

Streekinformatie Wells Gray Provincial Park

Ten westen van de wereldberoemde parken van Banff en Jasper ligt het minder bekende Wells Gray. Officieel in de provincie British Columbia gelegen, is dit kleinere provinciale park een leuke afwisseling van de parken in de Rocky Mountains.

Het park wordt doorkruist door verschillende bulderende rivieren waaronder de Clearwater en Murtle River, die zich onderweg een aantal keer van grote hoogtes naar beneden stort. Wells Gray wordt dan ook niet voor niets het park van de watervallen genoemd. U vindt er 39 geregistreerde watervallen, waarvan Helmcken Falls met zijn 141 m hoogte de bekendste en meest imposante is.

Behalve de watervallen, kunt u prachtige wandelingen in het park maken en onderweg hopelijk beren, elanden en ander wild. Vanaf augustus start de zalmentrek in Wells Gray en kunt u de miljoenen vissen bij Bailey’s Chute tegen de waterval op zien springen.

Let op: In de zomermaanden zijn er veel muggen en andere bijtende insecten in Wells Gray, zorg voor voldoende muggenspray mee. Deze kunt u het beste ter plaatse kopen, aangezien middelen vanuit Nederland niet altijd voldoende werkzaam zijn.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel