Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Victoria

Streekinformatie Victoria

In het zuidelijke puntje van Vancouver Island ligt de hoofdstad Victoria. Deze stad ademt de Brits-koloniale sfeer en is een plezierige plaats vol parken en bloemen. Het wordt dan ook wel de City of Gardens genoemd. Erg leuk is om hier te gaan fietsen, er zijn speciale routes die u de mooiste plekjes van de stad laten zien.

Behalve parken en tuinen waar u kunt wandelen of fietsen, heeft Victoria ook diverse leuke wijken om doorheen te struinen. Ook zult u merken dat de Victorians erg gehecht zijn aan lekker eten en drinken. U vindt er dan ook vele restaurants waar u alles van verse seafood tot de verfijnde Franse Cuisine kunt eten. Ook zijn er diverse lokaalgebrouwen biertjes, ciders en wijnen te proeven in de gezellige pubs.

Tussen Victoria en het vasteland waar de stad Vancouver ligt, liggen de San Juan Eilanden. Deze wateren zijn populair voor walvis- en orka-excursies. Van april t/m oktober heeft u een zeer goede kans om de dieren te spotten.

In Victoria komt de ferry aan vanuit Vancouver, waardoor de stad het ideale startpunt van uw rondreis over Vancouver Island is.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel