Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Vancouver Island

Streekinformatie Vancouver Island

Vancouver Island vormt één van de mooiste bestemmingen van heel Canada. Veel mensen vergissen zich in de grootte, maar dit eiland is ongeveer net zo groot als de hele Benelux en een waar walhalla voor natuurliefhebbers. Van noord naar zuid loopt een bergrug over het eiland, voor een groot deel overdekt met ongerepte wildernis. U kunt er eindeloos wandelen en als u geluk heeft onderweg beren, herten, poema’s en wolven spotten. Echter, alleen de natuur zelf met enorme bomen van soms wel 100 m hoog en 10 m in omtrek zijn al de moeite waard.

Daarnaast wordt Vancouver Island ook wel de zalmenhoofdstad van de wereld genoemd. Hier komen van eind augustus t/m half oktober miljoenen zalmen de rivieren opgezwommen voor de lange tocht terug naar hun geboortegrond. Hoe de zalmen zich de rivieren op worstelen tegen sterke stromingen op en langs enorme rotsen, is een onvergetelijk gezicht. De vele vissende beren en zeearenden die op de zalmentrek afkomen, zorgen echter voor een waar spektakel.

De zee rondom Vancouver Island is ook zeer rijk aan leven. U kunt er vrijwel de hele zomer diverse walvissen spotten, waaronder bultruggen, de grijze walvis en natuurlijk de bekendste, orka’s. Behalve de walvissen, heeft u onderweg kans om dolfijnen, zeearenden en vele andere zeevogels en -dieren te zien.

Behalve natuur heeft Vancouver Island ook cultuur te bieden. De mensen hebben echt nog een diepe connectie met het Aboriginal verleden. Zo kunt u onder andere de kleurige totempalen van diverse indianenstammen bekijken. De in het zuiden gelegen hoofdstad Victoria ademt dan weer de Brits-koloniale sfeer en is een plezierige stad vol parken en bloemen. Erg leuk is om hier te gaan fietsen, er zijn speciale routes die u de mooiste plekjes van de stad laten zien.

En wanneer u na alle activiteiten toe bent aan wat ontspanning, dan zijn er rondom Tofino de natuurlijke warmwaterbronnen waar u zich even kunt bijkomen in het heerlijk warme water omringd door de natuur.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel