Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Vancouver Island

Streekinformatie Vancouver Island


Orka's voor de kust van San Juan Island


Vancouver Island vormt één van de mooiste bestemmingen van heel Canada. Veel mensen vergissen zich in de grootte, maar dit eiland is ongeveer net zo groot als de hele Benelux en een waar walhalla voor natuurliefhebbers. Van noord naar zuid loopt een bergrug over het eiland, voor een groot deel overdekt met ongerepte wildernis. U kunt er eindeloos wandelen en als u geluk heeft onderweg beren, herten, poema’s en wolven spotten. Echter, alleen de natuur zelf met enorme bomen van soms wel 100 m hoog en 10 m in omtrek zijn al de moeite waard.

Daarnaast wordt Vancouver Island ook wel de zalmenhoofdstad van de wereld genoemd. Hier komen van eind augustus t/m half oktober miljoenen zalmen de rivieren opgezwommen voor de lange tocht terug naar hun geboortegrond. Hoe de zalmen zich de rivieren op worstelen tegen sterke stromingen op en langs enorme rotsen, is een onvergetelijk gezicht. De vele vissende beren en zeearenden die op de zalmentrek afkomen, zorgen echter voor een waar spektakel.

De zee rondom Vancouver Island is ook zeer rijk aan leven. U kunt er vrijwel de hele zomer diverse walvissen spotten, waaronder bultruggen, de grijze walvis en natuurlijk de bekendste, orka’s. Behalve de walvissen, heeft u onderweg kans om dolfijnen, zeearenden en vele andere zeevogels en -dieren te zien.

Behalve natuur heeft Vancouver Island ook cultuur te bieden. De mensen hebben echt nog een diepe connectie met het Aboriginal verleden. Zo kunt u onder andere de kleurige totempalen van diverse indianenstammen bekijken. De in het zuiden gelegen hoofdstad Victoria ademt dan weer de Brits-koloniale sfeer en is een plezierige stad vol parken en bloemen. Erg leuk is om hier te gaan fietsen, er zijn speciale routes die u de mooiste plekjes van de stad laten zien.

En wanneer u na alle activiteiten toe bent aan wat ontspanning, dan zijn er rondom Tofino de natuurlijke warmwaterbronnen waar u zich even kunt bijkomen in het heerlijk warme water omringd door de natuur.

Rondreizen en bouwstenen naar Vancouver Island


Fly drive Best Deal Rondje Vancouver en omgeving

Inclusief vluchten. Deze fly drive rondreis in de omgeving van Vancouver, laat je alle aspecten van het prachtige Canada zien, terwijl je niet al teveel kilometers hoeft te rijden. Het sfeervolle ...

Bekijk reis
Vanaf €1954,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Vancouver Island per bus

Inclusief vluchten. Een Canada rondreis die anders dan anders is. Wil je niet zelf rijden in Canada, dan bieden wij je deze hele leuke optie aan. Je verkent de prachtige omgeving van de stad ...

Bekijk reis
Vanaf €2074,- p.p.

Aantal dagen: 15
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Canada

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel