Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Vancouver

Streekinformatie Vancouver

Vancouver is één van de bekendste en meest gemoedelijke steden van Canada. Het is de grootste stad van de provincie British Columbia en de meeste mensen zullen hier hun rondreis door Canada starten of eindigen.

Gelegen aan de Straat van Georgia met aan de ene kant Vancouver Island en op de achtergrond de bergen al in het vizier, is Vancouver de toegangspoort tot de uitgestrekte natuur van West-Canada. De stad zelf heeft echter ook veel te bieden. Zo heeft Downtown Vancouver een imposante skyline die zeker een foto waard is. Vanuit de Vancouver Lookout heeft u een panoramisch 360 graden uitzicht over de stad en kunt u bij helder weer de Northshore Mountains en ondergesneeuwde vulkaan Mount Baker zien liggen. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen of picknicken in Stanley Park of zelfs aan het strand liggen in het Kitsilano Beach Park. Een bezoek aan het Vancouver Aquarium, gelegen in Stanley Park, is ook zeker een leuke dagbesteding zeker wanneer u met kinderen bent.

Ook in Vancouver is een Chinatown te vinden waar u zich even in Azië waant en door de straatjes slentert of een heerlijk massage kunt nemen. Zomers vindt u er gezellige avondmarkten en uiteraard kunt u er heerlijk eten! Gastown is het historische stadsdeel en op Granville Island, een schiereiland, vindt u een levendig gebied vol met leuke winkels, streetfood, straatartiesten en gezellige sfeer.

Vlakbij Vancouver vindt u de Capilano Suspension Bridge, een 140 m lange hangbrug over de gelijknamige Capilano rivier. De brug wiebelt en golft wanneer u er over heen loopt wat voor een spannende ervaring met tegelijkertijd een fantastisch uitzicht zorgt.

Mocht u geen tijd hebben om Vancouver Island te bezoeken, dan kunt u vanuit Downtown Vancouver ook een walvisexcursie boeken. U gaat met een boot richting de San Juan Eilanden en heeft een zeer goede kans om walvissen, zeeleeuwen en zeearenden te spotten.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel