Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Ucluelet

Streekinformatie Ucluelet
Ucluelet ligt een klein uurtje rijden ten zuiden van Tofino en is een klein vissersdorpje met zo’n 1500 inwoners. Het ligt op de rand van het Pacific Rim National Park, een park dat zich uitstrekt langs de grillige kustlijn van Zuidelijk Vancouver Island en in het achterland een uniek gematigd regenwoud heeft. Langs de kust leven o.a. koloniën Calfornia en Stellar zeeleeuwen, diverse zeevogels en als u geluk heeft kunt u misschien zelfs walvissen spotten tijdens een wandeling.

Qua plaats is Ucluelet een stuk rustiger dan Tofino en er zijn wat minder toeristische faciliteiten. Toch is een verblijf in het dorpje zeker de moeite waard. Zo kunt u vanuit Ucluelet de Broken Islands bezoeken, waar u kunt kajakken.

In het Pacific Rim NP kunt u vele wandelroutes doen, voor de beginnende wandelaar tot de zeer ervaren wandelaar. Eén van de bekendste routes is de West Coast Trail, een route die zo’n 75 km lang is en alleen voor ervaren wandelaars. Gelukkig hoeft u niet de hele route te lopen, maar is een deel ook mogelijk. Een andere leuke optie is de Lighthouse Loop, een deel van de Wild Pacific Trail dat langs de meer dan 100 jaar oude Amphitrite Lighthouse loopt.

Bekijk alle rondreizen naar Canada

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel