Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Toronto

Streekinformatie Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada, maar ook een bijzonder veelzijdige stad waar van alles te doen is. De stad heeft een gemêleerde bevolking die bestaat uit vele nationaliteiten, wat voor een bruisende sfeer zorgt. Met de 553 m hoge CN Tower, tot 2007 het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld, omringd door een indrukwekkende skyline, heeft Toronto echt de allure van een wereldstad.

Toronto is op cultureel gebied een vooraanstaande locatie. Er zijn vele theaters, musea waaronder het Royal Ontario Museum en Ontario Art Museum, opera’s en andere leuke activiteiten. De filmindustrie is een groot deel van Toronto’s economie en vele Canadese, maar ook internationale films worden hier geproduceerd. Het Toronto Film Festival is dan ook één van de belangrijkste van de wereld.

Tijdens een bezoek hoeft u zich geen moment te vervelen. Ga bijvoorbeeld naar de bruisende wijk Kensington Market, met straten vol streetart, straatmuzikanten en leuke cafeetjes, maar geeft door de oude Victoriaanse huizen ook echt nog de sfeer van het oude Toronto. Op zoek naar een adrenaline shot? Doe dan de adembenemende edge walk, waarbij u over het randje van de CN Tower wandelt. In Chinatown wandelt u door smalle straatjes en snuift u de kruidige Aziatische geurtjes op en u kunt in Toronto zelfs naar het strand. Uiteraard zijn er diverse stadsparken, waar u ook heerlijk kunt vertoeven.

Ook in de omgeving van Toronto is van alles te doen. Zo zijn er diverse wijngaarden in het gebied te vinden en op ca. 1.5 uur rijden vindt u de imposante en wereldberoemde Niagara Falls en het Algonquin Provincial Park.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel