Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Thousand Islands

Streekinformatie Thousand Islands
In de machtige Saint Lawrence rivier die voor een deel op de grens van Amerika en Canada stroomt, vindt u een eilandengroep die wordt aangeduid met Thousand Islands. De rivier verbindt de Atlantische Oceaan met de meren van Ontario en scheidt de Amerikaanse staat New York van de Canadese staat Ontario.

Het zijn niet letterlijk duizend eilanden, deze eilandengroep strekt zich zo’n 80 km uit en bestaat uit alles van grotere bewoonde eilanden tot kleine rotsen die uit het water omhoog steken. Vanuit het plaatsje Gananoque kunt u er prachtige boottochten langs de eilanden maken, waar ooit piraten en oude stoomschepen de wateren bevoeren. Her en der ziet u er oude kastelen en vuurtorens die de top van een rots sieren. En er zijn vele idyllische baaitjes te vinden waar u perfect kunt vissen en zelfs duiken.

Rondreizen en bouwstenen naar de Thousand Islands


1000 Islands Cruise

Gananoque is het startpunt voor een prachtige boottocht langs de eilanden, waar ooit piraten en oude stoomschepen de wateren bevoeren. Her en der zie je oude kastelen en vuurtorens die de top van een ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies
Vanaf € 21,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Canada

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel