Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Quebec

Streekinformatie Quebec

Ten oosten van Ontario, ligt de Franstalige provincie Québec met haar gelijknamige hoofdstad. Ook de stad Québec ligt aan de Saint Lawrence rivier en is door de Franse invloeden een bijzonder sfeervolle stad te noemen.

Québec heeft een rijk verleden en dit is zeker terug te zien in de bezienswaardigheden. Zo wordt de oude stad omgeven door een stadsmuur, iets dat vrijwel niet voorkomt in Noord-Amerika, waardoor de oude gebouwen goed bewaard zijn gebleven. Het oude centrum, oftewel Vieux Québec is dan ook uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. In de oude stad kunt u eindeloos door de straatjes wandelen, langs oude kathedralen, kastelen en pleinen, terwijl u onderweg stop op een terrasje voor een stokbroodje en glas wijn. Zo heeft Québec onder andere haar eigen Notre Dame en het stadsbeeld wordt gedomineerd door het Chateau Frontenac, een hotel dat als kasteel gebouwd is.

Behalve de Franse cultuur en invloeden, is Québec ook het thuis van het indianenreservaat Wendake, dat door ongeveer 1500 mensen wordt bewoond. Hier kunt u meer te weten komen over de oorspronkelijke cultuur van de Huron-Wendat niet die hier sinds 1697 al woont. Daarnaast is het ook gewoon een charmant dorpje om eens rond te kijken.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel