Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Niagara Falls (CA)

Streekinformatie Niagara Falls (Canada)

Op ca. 1.5 uur rijden vanaf Toronto vindt u de waarschijnlijk beroemdste watervallen ter wereld: de Niagara Falls. Half op Canadees en half op Amerikaans grondgebied, zijn de watervallen een van de mooiste natuurwonderen van het Amerikaans continent.

De watervallen worden gevoed door de Niagara River die van Lake Eyrie naar Lake Ontario loopt en bestaan uit 3 delen: De American Falls, de Bridal Falls en het beroemde plaatje de Horseshoe Falls. De Niagara Falls zijn niet zo zeer de hoogste waterval, maar wat het werkelijk spectaculair maakt is de hoeveelheid water die zich hier bulderend een weg naar beneden stort.

Rondom de watervallen zijn er allerlei activiteiten te doen. Zo kunt u met de Hornblower een cruise langs de watervallen maken, zodat u van dichtbij de kracht van de watervallen kunt voelen. Een andere optie is de ‘journey behind the falls’, waarbij u met een lift dwars door de rotsen wordt gevoerd en zo achter de waterval uitkomt. Vanaf de 236 m hoge Skylon Tower kunt u de watervallen van bovenaf bekijken en wilt u werkelijk een plaatje in vogelvlucht, dan is het mogelijk om per helikopter over het bulderende water te vliegen.

De Niagara Falls zijn gemakkelijk als dagexcursie te bezoeken vanuit Toronto, echter verblijft u er een nachtje, dan kunt u ’s avonds naar een waar lichtspektakel gaan kijken, waarbij de watervallen in vele kleuren worden verlicht.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel