Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Landschap

Landschap in Canada

Door het enorme oppervlakte van Canada zijn er verschillende landschappen te bespeuren. Het is het 2e grootste land ter wereld en grenst aan 3 oceanen, namelijk in het oosten de Atlantische Oceaan, in het westen de Stille Oceaan en in het noorden de Arctische Oceaan.

De provincies Manitoba, Saskatchewan en Alberta worden ook wel de prairie provincies genoemd, naar de eindeloze golvende prairielandschappen die u hier terugvindt. Dwars door een deel van Alberta en oostelijk British Columbia lopen dan weer de machtige Rocky Mountains, waar u scherpe besneeuwde pieken en imposante gletsjers kunt bewonderen.

De meest westelijke provincie British Columbia wordt gedomineerd door bergen bezaaid met uitgestrekte bossen. Langs de kust zijn dit vooral naaldbomen, meer naar het binnenland verandert dit naar meer loofbomen. Het bergachtige landschap wordt doorkruist voor vele rivieren (waaronder de Fraser River en Columbia River), beekjes en meren. Vlak voor de zuidwest kust ligt Vancouver Island en vanhier naar het noorden loopt een stelsel van fjorden noordwaarts. Over Vancouver Island zelf loopt een bergrug over het midden van het eiland. Ten westen van Vancouver ligt de Okanagan vallei, waar veel wijngaarden te vinden zijn.

De noordelijke provincies (o.a. Northwest Territories, Nunavut en Manitoba) liggen geheel of gedeeltelijk in de poolcirkel. De enorme Hudson Bay verbindt 4 provincies met elkaar en is bekend vanwege de ijsberen die hier op het poolijs jagen naar zeehonden. De oostelijke provincies Quebec en Ontario zijn vooral een merengebied en in Ontario vindt u de beroemdste waterval ter wereld: Niagara Falls.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel