Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Jasper National Park

Streekinformatie Jasper National Park
Samen met Banff, Kootenay, Yoho en een aantal omringende provinciale parken, vormt Jasper National Park de Canadian Rocky Parks die op de UNESCO lijst van werelderfgoed staan. Jasper is het grootste en meest noordelijk gelegen nationale park.

De grens met Banff in het zuiden wordt gevormd door de Columbia Icefields, een enorme ijsvlakte, die de bron is van maar liefst 8 gletsjers. De bekende Icefield Parkway, oftewel Highway 93, slingert zich vanaf Lake Louise tot aan Jasper dwars door de bergen en langs het ijs van één de gletsjers, de Atabasca gletsjer.

Het nationale park biedt eindeloze mogelijkheden om te wandelen, dieren te spotten, te klimmen, in meren te zwemmen of te kanoën, paard te rijden en ga zo nog maar even door. Het landschap wordt er net als in de andere parken gedomineerd door de besneeuwde pieken van de Rockies, afgewisseld met fleurige bergweides vol bloemen, naald- en loofbossen en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Ook hier vindt u vele diersoorten, waaronder grizzlyberen, zwarte beren, wolven, wapiti’s, berggeiten, dikhoornschapen en vele hertensoorten. Ook poema’s en lynxen leven in het gebied, echter deze heel schuw en worden zelden gezien.

Door de wat meer afgelegen ligging van Jasper, heeft het ook een ander bijzonder hoogtepunt. Het is namelijk uitgeroepen tot 2e donkerste hemel van de wereld, zodat het de perfecte plaats is om op een heldere avond miljoenen sterren te zien. Soms is er zelfs het noorderlicht te bespeuren. En komt u in oktober, dan kunt u het speciale Jasper Dark Sky Festival meemaken.

Let op: Jasper is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels snel volgeboekt kunnen raken, met name in het hoogseizoen. Zeker wanneer de bekende Rocky Mountaineer trein het dorpje aan doet (probeer deze dagen te mijden), zit alles vol. Vroeg boeken is dus aan te raden!

Rondreizen en bouwstenen naar Jasper National Park


Canadian Rockies en YellowstoneBekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur, Actief
Vanaf € 1366,- p.p.

Aantal dagen: 20
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Grand Tour West-Canada

Autorondreis door het westen van Canada met veel vrijheid om met uw eigen huurauto de uitgestrekte natuur van dit prachtige land in te trekken. U bezoekt tijdens deze uitgebreide rondreis o.a. in de ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Actief, Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 1616,- p.p.

Aantal dagen: 19
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Mount Edith Cavell hike met gids

Uiteraard kun je zelf op verkenning gaan in het Jasper National Park, maar een hike met een gespecialiseerde natuurgids is eigenlijk nog veel beter. De gids kan je onderweg alles over de prachtige ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies


Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Canada

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel