Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Eten en drinken

Eten en drinken in Canada

De Canadese keuken is veelal beïnvloed door de Engelse of Franse keuken, vanwege de vele immigranten die hiernaar toe verhuisd zijn. Een typisch Canadees gerecht is Poutine, een gerecht dat bestaat uit patat met kaas en overgoten met jus en in de provincie Quebec zelfs als het nationale gerecht wordt gezien. Verder produceert Canada de beste maple syrup (lekker op je pancakes) en wordt de wilde zalm wereldwijd geprezen. Ook wordt er veel wild gegeten.

U zult als snel merken dat wanneer u in een restaurant in Canada eet, flinke porties geserveerd worden. Schroom niet om een doggybag te vragen, dit is in Canada heel normaal.
Het ontbijt bestaat in Canada vaak uit cereals, yoghurt, fruit, pancakes, eieren, sandwiches en toast.

Grote fastfoodketens als Mc Donalds, Burger King, Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut vindt u ook overal in Canada en zijn gevestigd langs drukke wegen. Naast de fastfoodketens kunt u ook kiezen uit vele internationale restaurants. Mexicaans, Chinees, Italiaans, Argentijns, Vietnamees, praktisch elke keuken is er wel terug te vinden. Vlees vormt vaak de basis van een maaltijd. Overal ziet u dan ook spareribs en steaks op het menu staan. Voor vegetariërs kan het lastig zijn om geschikte maaltijden te vinden.

Op bijna elke hoek van de straat is wel een koffiebar te vinden, waar u koffie in alle soorten en maten kunt krijgen. Daarnaast is frisdrank een zeer populaire drank. De leeftijdsgrens om alcohol te kunnen kopen ligt op 18 of 19 jaar, afhankelijk in welke provincie u bent.

In Canada kunt u gerust het water uit de kraan drinken. Wel zult u merken dat het een beetje naar chloor smaakt. De meeste mensen kopen dan ook flessen drinkwater in de supermarkt.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel