Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Campbell River

Streekinformatie Campbell River
Campbell River staat vooral bekend als de Salmon Capital of the world. Het is een gemoedelijk plaatsje waar veel locals heen gaan om te zalmvissen in de Campbell River. Tevens bereikt u vanuit Campbell River gemakkelijk het Strathcona Provincial Park, één van de oudste natuurgebieden van Vancouver Island. Hier kunt u o.a. kanoën, prachtige wandelingen naar afgelegen watervallen maken of van de verfrissing van een koel bergmeer genieten.

Daarnaast kunt u vanuit Campbell River de Discovery Islands bereiken, een aantal kleinere eilandjes die tussen Vancouver Island en het vasteland in liggen. Ook vertrekken er diverse bootmaatschappijen voor tochten door de Johnstone Strait en fjordachtige inhammen van het vasteland (inlets) op zoek naar walvissen, orka’s en grizzly beren. Dit zijn geen goedkope excursies, maar de bijzondere locatie en de nabijheid van de dieren, maken deze excursies wel extra bijzonder.

Let op: Campbell River is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels snel volgeboekt kunnen raken, met name in het hoogseizoen. Vroeg boeken is dus aan te raden! Ook de walvis- en berenexcursies zijn beperkt beschikbaar en kunt u het beste voor vertrek al reserveren.

Bekijk alle rondreizen naar Canada

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel