Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Banff

Streekinformatie Banff


Uitzicht over Moraine Lake, Canada


Middenin de Rocky Mountains, op zo’n 1.5 uur rijden van Calgary, ligt het sfeervolle dorpje Banff. Ooit gebouwd als kleine nederzetting rondom een natuurlijke warmwaterbron. Tegenwoordig is Banff de perfecte uitvalsbasis om het gelijknamige Banff National Park, het oudste natuurpark van Canada, omringd het dorpje met haar uitgestrekte natuur en bergen, te gaan verkennen.

In Banff National Park wordt het landschap afgewisseld door de scherpe pieken van de Rockies waar glazige gletsjers vanaf rollen, fleurige bergweides vol bloemen, naald- en loofbossen en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Te midden van deze natuurpracht leven vele diersoorten. U heeft in Banff dan ook een zeer goede kans om grizzlyberen, zwarte beren, wolven, wapiti’s, berggeiten, dikhoornschapen en vele hertensoorten te spotten. Ook poema’s en lynxen leven in het gebied, echter deze heel schuw en worden zelden gezien.

Een ander bekend hoogtepunt van Banff National Park zijn de Columbia Icefields, een enorme ijsvlakte, die de bron is van maar liefst 8 gletsjers. De bekende Icefield Parkway, oftewel Highway 93, slingert zich vanaf Lake Louise tot aan Jasper dwars door de bergen en langs het ijs van één de gletsjers, de Atabasca gletsjer. Hier kunt u ’s zomers over het ijs wandelen of met een speciale bus er over heen rijden. Er zijn ook helikopter tours, zodat u de imposante ijsvlakte en omringende bergen van bovenaf kunt bekijken.

’s Winters is Banff ook een populair skioord, waar u in 3 verschillende gebieden de bekende champagne powder snow kunt ontdekken. De skigondels zijn echter ook ’s zomers in gebruik en brengen u naar grote hoogte vanwaar u een weids uitzicht over de omringende bergen heeft.

Let op: Banff is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels snel volgeboekt kunnen raken, met name in het hoogseizoen. Zeker wanneer de bekende Rocky Mountaineer trein het dorpje aan doet (probeer deze dagen te mijden), zit alles vol. Vroeg boeken is dus aan te raden!

Rondreizen en bouwstenen naar Banff


Fly drive Discover the Rockies

Inclusief vluchten. Fly drive rondreis langs de grote nationale parken van Alberta. Rij met je huurauto dwars door de machtige Rocky Mountains en ontdek de natuur, wildlife, gletsjers en meren van ...

Bekijk reis
Vanaf €1493,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Discover the Rockies per camper

Inclusief vluchten. Een camper vakantie in Canada biedt veel vrijheid, want je hebt je eigen huisje op wielen al mee. Je kunt jouw route geheel zelf samenstellen of als suggestie deze samengestelde ...

Bekijk reis
Vanaf €1259,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Bergen en gletsjers per helikopter

Eén van de beste manieren om de uitgestrektheid en enorme pieken van de Rocky Mountains te bekijken is vanuit een helikopter. Terwijl je hoog door de lucht scheert, krijg je pas echt een goed beeld ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies
Vanaf € 127,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Canada

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel