Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Banff

Streekinformatie Banff

Middenin de Rocky Mountains, op zo’n 1.5 uur rijden van Calgary, ligt het sfeervolle dorpje Banff. Ooit gebouwd als kleine nederzetting rondom een natuurlijke warmwaterbron. Tegenwoordig is Banff de perfecte uitvalsbasis om het gelijknamige Banff National Park, het oudste natuurpark van Canada, omringd het dorpje met haar uitgestrekte natuur en bergen, te gaan verkennen.

In Banff National Park wordt het landschap afgewisseld door de scherpe pieken van de Rockies waar glazige gletsjers vanaf rollen, fleurige bergweides vol bloemen, naald- en loofbossen en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Te midden van deze natuurpracht leven vele diersoorten. U heeft in Banff dan ook een zeer goede kans om grizzlyberen, zwarte beren, wolven, wapiti’s, berggeiten, dikhoornschapen en vele hertensoorten te spotten. Ook poema’s en lynxen leven in het gebied, echter deze heel schuw en worden zelden gezien.

Een ander bekend hoogtepunt van Banff National Park zijn de Columbia Icefields, een enorme ijsvlakte, die de bron is van maar liefst 8 gletsjers. De bekende Icefield Parkway, oftewel Highway 93, slingert zich vanaf Lake Louise tot aan Jasper dwars door de bergen en langs het ijs van één de gletsjers, de Atabasca gletsjer. Hier kunt u ’s zomers over het ijs wandelen of met een speciale bus er over heen rijden. Er zijn ook helikopter tours, zodat u de imposante ijsvlakte en omringende bergen van bovenaf kunt bekijken.

’s Winters is Banff ook een populair skioord, waar u in 3 verschillende gebieden de bekende champagne powder snow kunt ontdekken. De skigondels zijn echter ook ’s zomers in gebruik en brengen u naar grote hoogte vanwaar u een weids uitzicht over de omringende bergen heeft.

Let op: Banff is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels snel volgeboekt kunnen raken, met name in het hoogseizoen. Zeker wanneer de bekende Rocky Mountaineer trein het dorpje aan doet (probeer deze dagen te mijden), zit alles vol. Vroeg boeken is dus aan te raden!

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel