Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Canada > Algonquin Provincial Park

Streekinformatie Algonquin Provincial Park
Algonquin Provincial Park is het grootste natuurpark van de provincie Ontario en is gemakkelijk vanuit Toronto te bereiken. Vanuit deze wereldstad rijdt u slechts 3 uurtjes en dan bevindt u zich middenin de uitgestrekte natuur van bossen, moerassen en meren van het park. U kunt zich dan ook voorstellen dat ook voor de Canadezen Algonquin een heerlijke achtertuin is.

Door de wisselende natuur en veel moeras en water is Algonquin een hele goede plaats om elanden te spotten, zeker langs de Highway 60 in de vroege morgen heeft u een zeer goede kans. Uiteraard komen er ook vele andere dieren zoals beren, bevers en vele vogelsoorten voor. U kunt er allerlei wandelingen maken, gaan fietsen of vissen en als u wat verder het park in wilt, kunt u dit het beste per kano doen.

U kunt in het park kamperen voor een heerlijke outdoor belevenis. Wilt u liever iets meer comfort, dan kunt u ook gemakkelijk net buiten het park verblijven en mooie dagexcursies maken.

Let op: In de zomermaanden zijn er veel muggen en andere bijtende insecten in Algonquin, zorg voor voldoende muggenspray mee. Deze kunt u het beste ter plaatse kopen, aangezien middelen vanuit Nederland niet altijd voldoende werkzaam zijn.

Rondreizen en bouwstenen naar Algonquin Provincial Park


Kamperen en kanoen in Algonquin

Ontdek Algonquin, het grootste provinciale park van Ontario, iets verder van de gebaande paden. Al peddelend in je kano ga je steeds dieper de backcountry in, het deel van het park dat niet met wegen ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour, Natuur, Actief
Vanaf € 462,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Avontuur in Algonquin Ecolodge

Ga diep het Algonquin Provincial Park in en verblijf comfortabel in de sfeervolle Algonquin Ecolodge. Je accommodatie is van alle gemakken voorzien, maar je bevindt je toch echt middenin de wildernis ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour
Vanaf € 485,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Canada

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel