Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Cambodja > Siem Reap
Vorige pagina

Reisinformatie Siem Reap


Luchtfoto van Angkor Wat


Bezoek het legendarische Angkor met de grootste en misschien wel mooiste tempels ter wereld, vaar door de drijvende dorpen op het Tonlé Sap meer, proef het Cambodjaanse leven in ‘Bar Street’. Siem Reap is een gezellige stad en dé uitvalsbasis voor dé culturele schat van Cambodja.

Siem Reap is met name bekend vanwege Angkor en het Tonlé Sap meer. Zowel het legendarische tempelcomplex Angkor als het grootste meer van Cambodja liggen slechts enkele kilometers verwijderd van Siem Reap.

Siem Reap zelf is een stad vol contrasten. Luxe resorts zijn langs kleine huisjes gebouwd en zijstraatjes zijn soms nog niet geasfalteerd. In ‘Bar Street’ geniet u van de bedrijvigheid, er zijn bars, livemuziek en met name rond de oude markt heerlijke restaurantjes. Wilt u naar één van de bezienswaardigheden, dan kunt u goedkoop de tuk-tuk nemen: u wordt dan voor een paar dollars naar het meer of de tempels gebracht.

Zoals gezegd is het Tonlé Sap meer het grootste meer van Cambodja. Hier gebeurt werkelijk alles op het water. Drijvende markten, huizen, werkplaatsen en zelfs kerken. Geweldig om hier rond te varen. U kunt zelfs helemaal naar Battambang varen als u wilt. U vaart langs de drijvende dorpen over het meer om vervolgens over de Tonlé Sap rivier door de natuur richting de hoofdstad te varen. Een prachtige boottocht van circa 8 uur.

Het tempelcomplex van Angkor stamt uit het oude Khmer-rijk. Het is het grootste tempelcomplex ter wereld, gelegen boven het Tonlé Sap meer. Er werden hier steden gebouwd op de grond die jaarlijks overstroomt en daardoor erg vruchtbaar is. Verschillende koningen bouwden hier tempels en daar omheen hun hoofdstad. De tempels stammen uit de periode tussen de 9e en de 15e eeuw. De bekendste tempel in Angkor is zonder twijfel de Angkor Wat. Deze tempel is in het begin van de 12e eeuw gebouwd door koning Suryavarman II en is de grootste etagepiramide in Zuidoost-Azië. De tempel is ook afgebeeld op de nationale vlag van Cambodja. Angkor Wat heeft zo’n 50 jaar dienst gedaan als religieus en politiek centrum van het Khmerrijk. Maar er zijn nog veel meer mooie tempels in dit gebied, zoals Angkor Thom en Phnom Bakeng, boven op een heuvel met een prachtig uitzicht over Angkor.

Siem Reap ligt in het noordwesten van Cambodja. Het is bereikbaar met het vliegtuig of per transfer vanuit de hoofdstad Phnom Penh.

Rondreizen en bouwstenen naar Siem Reap


Phnom Penh en Siem Reap

U verblijft in zeer bijzondere, trendy hotels in de 2 belangrijkste plaatsen van Cambodja, de hoofdstad Phnom Penh en het provinciale Siem Reap, bekend om het nabijgelegen indrukwekkende Angkor ...

Bekijk reis


Aantal dagen: 10
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Discover Cambodja

Bezoek alle hoogtepunten van Cambodja, zoals de hoofdstad Phnom Penh, het mooie landschap rondom Battambang en uiteraard Siem Reap. Hier vind je het beroemde Angkor tempelcomplex, dat op de ...

Bekijk reis
Vanaf €1892,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Angkor Wat Tour

Een 4 daagse tour waarin u uitgebreid kennis maakt met een van de 7 wereldwonderen, de tempels van ...

Bekijk reis
Tags: Cultuur, Kindvriendelijk, 4 & 5 daagse tour
Vanaf € 179,- p.p.

Aantal dagen: 4
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Cambodja

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel