Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Cambodja > Religie
Vorige pagina

Religie in Cambodja

Cambodja is voor 95% boeddhistisch, wat betekent dat ze de leer van Boeddha volgen. Deze leer houdt in dat het lijden van de mens ontstaat uit verlangen, daarom moet de mens het verlangen leren te overwinnen. Het boeddhisme had en heeft een grote invloed op de Cambodjaanse cultuur en kunst. Deze tempels en beelden worden als heilig beschouwd. Het tonen van respect wordt dan ook zeer gewaardeerd. Dit doet u door kleding te dragen die uw schouders en knieën bedekt. Voor vrouwen is het handig om altijd een extra sarong bij zich te hebben. De overige 5% van de bevolking hangt o.a. de islam of het christendom aan.

Monniken genieten een groot respect in het dagelijkse leven in Cambodja. Zo krijgen zij bijvoorbeeld speciale plaatsen en voorrang in wachtruimtes en in het openbaar vervoer en vliegtuigen. Een bekend (vroeg) ochtendritueel is het geven van een gift in de vorm van voedsel en dit wordt nog steeds erg gewaardeerd. Maar let op, alleen de man mag dit doen en alleen met beide handen!

De Rode Khmer heeft geprobeerd om het boeddhisme af te schaffen. In 1975 leefden er nog 60.000 monniken in Cambodja. Na het Rode Khmer regime nog maar 500. Ook zijn destijds duizenden tempels en kloosters vernietigd.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel