Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Cambodja > Oost Cambodja
Vorige pagina

Reisinformatie Oost Cambodja
Een ontdekkingstocht door het minst toeristische gedeelte van Cambodja langs de vele plantages, authentieke dorpjes, imposante watervallen, rivieren, berglandschap en verschillende landschappen. Oost-Cambodja is met zijn veelzijdige, ruige landschap een prachtige bestemming voor de avontuurlijk ingestelde natuurliefhebber.

De twee belangrijkste provincies in het oosten zijn Mondulkiri en Ratanakiri. Hoewel de wegen niet altijd verhard zijn, is de gelijknamige hoofdstad van Mondulkiri redelijk goed bereikbaar over de weg vanuit de hoofdstad Phnom Penh. Deze tocht (zo’n 370 km) is adembenemend mooi. Vooral ten oosten van de Mekong is er weinig verkeer en geniet u van een afwisselend landschap. Bossen, plantages, heuvels, rivieren en soms een heel droog savannelandschap.

Vanuit Mondulkiri (of Sen Monorom), dat op 900 meter hoogte ligt en daardoor relatief koel is, kunt u de omgeving verkennen. De watervallen in de omgeving zijn werkelijk fenomenaal, met name in of net na de regentijd. De Bou Sra waterval wordt gezien als de mooiste van Cambodja, deze waterval ligt zo’n 43 kilometer van Mondulkiri en is alleen bereikbaar via een moeilijk begaanbaar pad. Makkelijker bereikbaar zijn de watervallen Sen Monorom, Rum Near en de Chrey Thom waterval, dicht bij de stad.

U kunt in dit gebied ook één van de Phnong bergstammen bezoeken. De huizen van deze bergstammen zijn typisch met grote rieten daken. De mensen in de dorpen hechten veel waarde aan traditie en cultuur. In de periode dat de Rode Khmer Cambodja terroriseerden, zijn er duizenden oude prachtig bewerkte kruiken verstopt in de jungle om deze te sparen voor het leger. Bij uw bezoek aan één van de dorpen kunt u de mensen aan het werk zien of een traditionele dans bijwonen.

Ratanakiri is in het noordoosten van Cambodja de meest onherbergzame en moeilijkst bereikbare provincie. De bergstammen die in de omgeving van de stad Banlung leven, zijn heel bijzonder vanwege hun leefgewoonten en huizenbouw. Yeak Lom, een kratermeer dichtbij Banlung, is 70 meter diep en een prachtige plek voor een verfrissende duik. Het nationale park ‘Virachey National Park’ helemaal in het noorden van Ratanakiri, is één van de ruigste gebieden van Cambodja en terrein voor de echte avonturiers.

Mondulkiri ligt zo’n 370 km van de hoofdstad en is over de weg te bereiken. Banlung is overland of per vliegtuig vanuit de hoofdstad Phnom Penh te bereiken.

Bekijk alle rondreizen naar Cambodja

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel