Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Washington

Reisinformatie Washington

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. "D.C." staat voor "District of Columbia", het speciale federale district dat de hoofdstad bevat. Het District of Columbia is vernoemd naar een oude, poëtische naam voor de Verenigde Staten: Columbia (op zijn beurt afgeleid van Columbus).

De stad is vernoemd naar de eerste president van de VS, George Washington.

Na de onafhankelijkheidsoorlog in 1790 viel het oog van George Washington op dit stuk moerasland van ongeveer 260 vierkante meter op de grens van Maryland en Virginia, toen hij zocht naar een geschikte plaats voor de hoofdstad. De eerste president van de VS, die een Franse architect, Pierre L’Enfant de opdracht gaf de nieuwe stad te bouwen, had uiteraard ook een eigen motief voor deze keuze: zijn plantage lag gedeeltelijk op dit stuk land. Dat de stad op de grens met de zuidelijke staten ligt, heeft te maken met een compromis tussen het noorden en het zuiden. De leden van het parlement waren het beu voortdurend te verhuizen en dus werd het district of Columbia uitverkoren als locatie voor de hoofdstad.

De stad heeft een rijke geschiedenis en veel culturele bezienswaardigheden.

De bekendste regeringsgebouwen, zijn het Witte Huis, het domicilie van de presidentiële familie en het Capitool, waar het Amerikaanse Congres bijeenkomt. Andere monumenten die interessant zijn om te bezoeken, zijn het Lincoln Memorial en het Jefferson Memorial. Van het Ford’s theater waar Lincoln vermoord werd, tot het Pentagon en het prachtige witte gebouw van het Supreme Court.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel