Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Savannah

Reisinformatie Savannah
Savannah is de oudste stad in de Amerikaanse staat Georgia met koloniale uitstraling. De stad werd genoemd naar de Savannah River, die waarschijnlijk is afgeleid van variant namen voor de Shawnee Indianen.

Deze kuststad telt als één van de belangrijkste zeehavens van het zuidoosten van de VS. Savannah werd in 1733 door de Engelse generaal James Oglethorpe gesticht, om zo een eventuele doorstroom van de Spanjaarden uit Florida te kunnen stoppen.

Vroeger leefden de inwoners van Savannah voornamelijk van de productie van katoen en tegenwoordig van de scheepswerven, chemie- en papierindustrieën. Savannah staat bekend om haar lange groene eikenlanen met historische gebouwen en waar het typerende karakter van Savannah goed wordt weergegeven. De mooiste lanen zijn te vinden op Victory Drive en Washington Avenue.

Ook is een bezoek aan de sfeervolle pleinen en historische gebouwen die gecombineerd worden met trendy boetiekjes en cafétjes zeker de moeite waard. Voor de kunstkenners is een bezoek aan het oudste kunstmuseum van de stad, het Telfair Museum of Art, een bijzondere ervaring. Verder zijn er diverse traditionele Crabhouses en Steakhouses te vinden waar u heerlijk kunt eten.

Rondreizen en bouwstenen naar Savannah


Zuidelijke Charme van Mississippi Superior

U bezoekt 7 staten van Amerika met deze tour. De reis brent u o.a. naar Nashville, Memphis, New Orleans, Ford Walton Beach, Savannah Charleston en Atlanta. U verblijft in superior ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 1294,- p.p.

Aantal dagen: 13
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Zuidelijke Charme van Mississippi

U bezoekt 7 staten van Amerika met deze tour. De reis brent u o.a. naar Nashville, Memphis, New Orleans, Ford Walton Beach, Savannah Charleston en ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 914,- p.p.

Aantal dagen: 13
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Amerika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel