Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Savannah

Reisinformatie Savannah

Savannah is de oudste stad in de Amerikaanse staat Georgia met koloniale uitstraling. De stad werd genoemd naar de Savannah River, die waarschijnlijk is afgeleid van variant namen voor de Shawnee Indianen.

Deze kuststad telt als één van de belangrijkste zeehavens van het zuidoosten van de VS. Savannah werd in 1733 door de Engelse generaal James Oglethorpe gesticht, om zo een eventuele doorstroom van de Spanjaarden uit Florida te kunnen stoppen.

Vroeger leefden de inwoners van Savannah voornamelijk van de productie van katoen en tegenwoordig van de scheepswerven, chemie- en papierindustrieën. Savannah staat bekend om haar lange groene eikenlanen met historische gebouwen en waar het typerende karakter van Savannah goed wordt weergegeven. De mooiste lanen zijn te vinden op Victory Drive en Washington Avenue.

Ook is een bezoek aan de sfeervolle pleinen en historische gebouwen die gecombineerd worden met trendy boetiekjes en cafétjes zeker de moeite waard. Voor de kunstkenners is een bezoek aan het oudste kunstmuseum van de stad, het Telfair Museum of Art, een bijzondere ervaring. Verder zijn er diverse traditionele Crabhouses en Steakhouses te vinden waar u heerlijk kunt eten.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel