Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Santa Barbara

Reisinformatie Santa Barbara

Santa Barbara is een prachtig stadje in Californië. Het is de hoofdstad van Santa Barbara County en ligt langs de indrukwekkende Pacific Coast, ten noordwesten van Los Angeles. De stad is opgebouwd vlakbij een missiepost die op 4 december 1786 door de Spaanse Franciscanen is opgericht. Mede hierdoor is een groot deel van de architectuur in Santa Barbara in Spaanse koloniale stijl.

Op 29 juni 1925 werd de stad zwaar beschadigd door een aardbeving en vervolgens grotendeels herbouwd. Tegenwoordig is Santa Barbara een welvarende stad die populair is als toeristische bestemming en als woonplaats voor beroemdheden.

Twee gebouwen in Santa Barbara staan op de nationale historische monumentenlijst van de Verenigde Staten. Het missiegebouw en het Rafael-Gonzaleshuis. Het is de perfecte vakantiebestemming voor onder andere bergbeklimmers en wandelaars. Verder is er een botanische tuin ten noorden van de stad (Santa Barbara Botanic Garden) en de luchthaven Santa Barbara Airport (SBA).

Toerisme is een belangrijke industrie in Santa Barbara, die bekend staat om het warme klimaat, de stranden en een prachtig uitzicht op de Santa Ynez-bergen. Ook zijn er tientallen wijngaarden te vinden in de regio. Veel vroegere films werden gefilmd in Santa Barbara en daarom is de stad bekend als de eerste "Hollywood van het Noorden".

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel