Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > San Francisco

Reisinformatie San Francisco

San Francisco is gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten en is na Los Angeles, San Diego en San José de vierde stad van Californië. De stad ligt op een landtong die de Stille Oceaan scheidt van de Baai van San Francisco. Kenmerkend voor San Francisco zijn haar heuvels. De stad is gebouwd op ongeveer 43 heuvels. Tevens heeft de stad één van de mooiste natuurlijke havens ter wereld.

San Francisco werd in 1776 gesticht als Spaanse vesting aan de strategisch belangrijke baai. De stad kwam pas echt tot grote bloei toen er tijdens het bouwen van een molen goud werd gevonden in 1848.

San Francisco is een zeer aangename en mooie stad vol met leuke restaurants, cafétjes en winkels. Geheel begrijpelijk dat San Francisco één van de populairste toeristische steden ter wereld is. Kenmerkend aan San Francisco zijn haar steile heuvels, de frisse zomers en de mist. De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, de gevangenis Alcatraz, China Town, de kabeltrams en het supergezellige Fisherman 's Wharf en Pier 39.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel