Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Reykjavik

Reisinformatie Reykjavík - IJsland

Reykjavík is de hoofdstad van IJsland en ligt in Zuidwest- IJsland op het schiereiland Seltjarnarnes. Het is het centrum van het land, zowel op economisch, politiek, sociaal en cultureel gebied. Er wonen ongeveer 160.000 IJslanders in Reykjavík en de voorsteden, dat is ongeveer de helft van de totale bevolking. Reykjavík is uitgespreid over een groot gebied met ruim opgezette woonwijken met veel laagbouw en gekleurde huizen. De oude stadskern ligt tussen de haven en het noorden van het Tjörnin-meer (waar veel watervogels te vinden zijn).

Het is een boeiende stad, die cultuur- en vooral ook natuurliefhebbers van over de hele wereld aantrekt. In de zomer is het erg lang licht en in de winter erg lang donker. In de maand juni gaat de zon in het noorden helemaal niet onder. Op het eiland Grímsey op de poolcirkel, in de winter, als de nachten goed donker zijn, is het bekende Noorderlicht soms te zien (van september tot april).

In het centrum is genoeg te doen! Er zijn hippe boetiekjes, trendy muziekwinkels, musea, prachtige gebouwen, exclusieve bars, designhotels en ecocafés te vinden. Op korte afstand van het stadscentrum zijn mogelijkheden voor diverse bezienswaardigheden en activiteiten. Het 101 havengebied is helemaal in opkomst als uitgaansgebied. Hiervandaan kan je ook spectaculaire walvissafari's maken. Reykjavík heeft prachtige vulkanen, gletsjers, watervallen en geisers en vooral de thermaalbaden (onder andere de Blue Lagoon) zijn erg populair.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel