Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > New Orleans

Reisinformatie New Orleans
De stad ligt op de oevers van de beroemde Mississippi rivier, ongeveer 160 kilometer stroomopwaarts vanaf de Golf van Mexico.

New Orleans is ook omringd door katoenplantages. Hier ligt dan ook de grondslag van de slavernij, waarbij Afrikanen werden ontvoerd vanuit Afrika en onder erbarmelijke omstandigheden als slaven moesten werken. Nog steeds draait de economie grotendeels op katoen.

In 1718 werd Nouvelle Orléans gesticht door de Fransman Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville, hij leidde op dat moment een expeditie door de staat Louisiane. Tot 1740 heeft dit geleid tot heftige confrontaties met de inlandse Chickasaw-Indianen.

Door de etnische diversiteit heeft de stad een rijke cultuur, wat zich uit in muziek en de gevarieerde keuken. Men kookt hier pittig in een mengeling van Franse, Spaanse, Afrikaanse en Cajun en Creoolse keuken. Gumbo (een dikke soep) en Jambalaya (een soort paella) zijn de basisgerechten.

Voornamelijk de slavenmuziek en gospels zijn voor een groot deel tot stand gekomen in New Orleans. Een ander voorbeeld van de kleurrijke cultuur is de carnaval dat elke jaar terug keert onder de naam “Mardi Gras” oftewel “vette dinsdag”.

Om naast deze beroemde dinsdag toch een beetje van de sfeer te kunnen proeven is er Mardi Gras World, waar de praalwagens worden gemaakt en u meer te weten komt over de historie van dit feest. Ook beroemd in New Orleans is hét museum van de Verenigde Staten over de Tweede wereld oorlog. Met veel documentatie over D-Day en de 5.333 schepen en landingsvaartuigen voor de kust.

De French Quarter is het interessantste gedeelte van de stad met zijn cafés, restaurants en live muziek. Ook overdag is er altijd wat te doen. Bourbon Street is de beroemdste straat van New Orleans. Royal Street is wellicht de mooiste met prachtige huizen met traditionele gietijzeren hekwerk en bloemen.

Rondreizen en bouwstenen naar New Orleans


Zuidelijke Charme van Mississippi

Inclusief vluchten. Je bezoekt 7 staten van Amerika met deze bijzondere fly drive. De reis breng je o.a. naar Nashville, Memphis, New Orleans, Ford Walton Beach, Savannah Charleston en ...

Bekijk reis
Vanaf €1505,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Jazz Diner Cruise op de Mississippi

Terwijl de oevers van de Mississippi aan je voorbij glijden, kun je genieten van een heerlijk diner en de melodieuze Jazz ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies
Vanaf € 82,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Oak Alley Plantation Tour

Oak Alley Plantage is een historische plantage met een rijk verleden en een romantische 300 jaar oude laan van eiken. Je kunt zelf de route volgen door het landhuis en de ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies


Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Amerika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel