Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Miami

Reisinformatie Miami

Miami is een grote internationale stad in de zuidoostelijke staat Florida. De stad is rijk aan een multi-etnische cultuur en heeft daardoor een geheel eigen karakter, dat in belangrijke mate bepaald is door de grote Cubaanse gemeenschap.

Miami staat vooral bekend vanwege het gedeelte van de stad dat pal aan het strand ligt: Miami Beach. Miami Beach wordt vrijwel altijd in één adem met Miami genoemd, maar is eigenlijk een aparte stad. Miami Beach was in de jaren ‘80 nogal vervallen, maar is geheel getransformeerd tot een glamoureuze badplaats, met een gevarieerd aanbod aan vermaak.

South Beach is het meest bekende en meest trendy gedeelte van Miami Beach. Het biedt eindeloze zandstranden, tropische palmbomen en een turquoise blauwe zee. In het Art Deco District ziet u veel van de kenmerkende architectuur uit de dertiger jaren terug. Met ruim 800, merendeels gerenoveerde, gebouwen is dit het grootste Art Deco District in Amerika. Het hart van deze wijk is de legendarische Ocean Drive. Aan deze weg vindt u veel gastronomische restaurants, luxueuze hotels en hippe cocktailbars en nachtclubs. Maak een wandeling langs de Ocean Drive en misschien komt u nog wel beroemdheden tegen!

Maar Miami biedt meer dan alleen strand. In de prachtige natuurparken rond Downtown Miami kunt u heerlijk rondwandelen, fietsen of varen. De grootste parken zijn Bayfront Park en Bicentennial Park. Tussen Downtown Miami en Miami Beach ligt Biscayne Bay. Deze baai maakt deel uit van het Biscayne Bay National Park en kent schitterende koraalriffen waar gesnorkeld kan worden. Voor de kust, waar verschillende dolfijnensoorten voorkomen, kan gezeild en gevist worden. U kunt ook een boottocht maken, waarbij u langs de huizen van de ‘rich and famous’ vaart.

Miami Beach staat ook bekend om zijn geweldige winkelmogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld naar Lincoln Road Mall gaan, waar u 175 speciaalzaken en galerieën vindt. Of breng een bezoek aan de sensationele Bal Harbour winkels met een ongeëvenaarde selectie van wereldberoemde ontwerpers. Bayside Marketplace is een gezellig openlucht winkelcentrum aan Biscayne Bay, waar u tevens leuk kunt dineren.

De grote Cubaanse bevolking heeft zich gevestigd in een oude wijk ten westen van het stadscentrum van Downtown Miami, genaamd Little Havana (naar de hoofdstad van Cuba). U kunt over Calle 8 wandelen en de levendige en ongedwongen sfeer ervaren. Geniet van een Cubaans gerecht in een van de restaurantjes of drink een Cuba Libre op een terrasje.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel