Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Memphis

Reisinformatie Memphis - Tennessee

Memphis is de grootste stad van de Amerikaanse staat Tennessee, vernoemd naar de vrouw van Epaphus, de stichter van Memphis (Egypte). Het is echter niet de hoofdstad van Tennessee, dat is Nashville.

De stad ligt aan de Mississippi. De eerste bewoners in deze regio waren inheems met hun eigen beschaving. Zij werden opgevolgd door Chickasaw Indianenstam. De stad zelf werd pas echt gesticht in 1819 en ontwikkelde zich als transportcentrum. Tevens werd de stad een grote slaven markt door de katoen industrie.

Memphis wordt ook wel, samen met Nashville, de muziekstad van de wereld genoemd. Dit heeft te maken met het feit dat er vele muziek genres zijn ontstaan waaronder de Rock-'n-roll. Ook speelt het Blues genre er een belangrijke rol.

Wereldberoemde trekpleisters in Memphis is uiteraard Graceland. Het vroegere landgoed van muziek legende Elvis Presley. Ook mag een bezoekje aan Beale Street niet ontbreken. Een straat waar veel uitgaansgelegenheden te vinden zijn, waaronder de"B.B. Kings Blues Club".

In 1968 gaf Martin Luther King hier zijn beroemde toespraak. De volgende dag werd op het balkon van het Lorraine Motel in Memphis, Martin Luther King doodgeschoten. Het motel is nu een burgerrechtenmuseum.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel