Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Memphis

Reisinformatie Memphis - Tennessee
Memphis is de grootste stad van de Amerikaanse staat Tennessee, vernoemd naar de vrouw van Epaphus, de stichter van Memphis (Egypte). Het is echter niet de hoofdstad van Tennessee, dat is Nashville.

De stad ligt aan de Mississippi. De eerste bewoners in deze regio waren inheems met hun eigen beschaving. Zij werden opgevolgd door Chickasaw Indianenstam. De stad zelf werd pas echt gesticht in 1819 en ontwikkelde zich als transportcentrum. Tevens werd de stad een grote slaven markt door de katoen industrie.

Memphis wordt ook wel, samen met Nashville, de muziekstad van de wereld genoemd. Dit heeft te maken met het feit dat er vele muziek genres zijn ontstaan waaronder de Rock-'n-roll. Ook speelt het Blues genre er een belangrijke rol.

Wereldberoemde trekpleisters in Memphis is uiteraard Graceland. Het vroegere landgoed van muziek legende Elvis Presley. Ook mag een bezoekje aan Beale Street niet ontbreken. Een straat waar veel uitgaansgelegenheden te vinden zijn, waaronder de"B.B. Kings Blues Club".

In 1968 gaf Martin Luther King hier zijn beroemde toespraak. De volgende dag werd op het balkon van het Lorraine Motel in Memphis, Martin Luther King doodgeschoten. Het motel is nu een burgerrechtenmuseum.

Rondreizen en bouwstenen naar Memphis


Zuidelijke Charme van Mississippi Superior

Inclusief vluchten. U bezoekt 7 staten van Amerika met deze bijzondere fly drive. De reis brengt u o.a. naar Nashville, Memphis, New Orleans, Ford Walton Beach, Savannah Charleston en Atlanta. U ...

Bekijk reis
Vanaf €1885,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Zuidelijke Charme van Mississippi

Inclusief vluchten. Je bezoekt 7 staten van Amerika met deze bijzondere fly drive. De reis breng je o.a. naar Nashville, Memphis, New Orleans, Ford Walton Beach, Savannah Charleston en ...

Bekijk reis
Vanaf €1505,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

In de Voetsporen van Elvis Presley

Een perfecte tour voor fans van The King of Rock'n Roll. Je bezoekt Graceland, Sun Studio en overnacht in een romantisch hotel met uitzicht op de ...

Bekijk reis
Tags: 4 & 5 daagse tour
Vanaf € 475,- p.p.

Aantal dagen: 4
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Amerika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel