Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Los Angeles

Reisinformatie Los Angeles

Los Angeles is een metropool met ongeveer 4 miljoen inwoners en daarmee de grootste stad in de staat Californië. De naam van de stad wordt afgekort tot L.A. en heeft als bijnaam The City of Angels (Stad der Engelen). De stad is genoemd naar de Los Angeles rivier.

Tot 1850 behoorde Californië, inclusief de stad Los Angeles, tot Mexico. Daarna werd de staat ingenomen door de Amerikanen en werd Californië één van de Verenigde Staten.

De stad Los Angeles kende vanaf toen een enorme groei, met namen in de jaren ’20 toen de filmindustrie een sterke opgang kende en vele regisseurs Los Angeles kozen om films te produceren. Ook schrijvers, kunstenaars en gelukszoekers werden door de stad en het gunstige klimaat aangetrokken. Dit was het begin van Hollywood en Beverly Hills en de Universal Studios.

Maar in Los Angeles kunt u ook fantastisch shoppen in één van de vele winkelstraten of grote moderne shopping malls. Ook biedt de stad diverse grote theaters, concertgebouwen en interessante musea en vergeet de hoogtepunten Sunset Boulevard en Disney World niet!

Het klimaat is bovendien mediterraan. Met warme droge zomers en milde winters.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel