Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Key West

Reisinformatie Key West

Honderden kleine en grote eilanden aan de kust van Florida vormen een opmerkelijke eilandenreeks, genaamd de Florida Keys. De 180 km lange Overseas Highway verbindt de grotere eilanden met elkaar, zodat men uiteindelijk uitkomt op Key West. Het meest zuidelijke eiland is het bekendste eiland van de Keys en trekt jaarlijks veel toeristen. Zij komen vooral naar deze Caribische ‘uithoek’ van Florida vanwege de schitterende stranden, zonsondergang en onderwaterwereld en de relaxte, hippie-achtige sfeer die hier heerst.

Prachtige huizen te midden van weelderige tuinen en talrijke stranden met een azuurblauwe zee zijn het voornaamste beeld op Key West. Gemeten vanuit het zuidelijkste puntje van het eiland, ligt Cuba slechts op zo’n 150 km afstand. Niet gek dat hier een meer Caribische sfeer heerst dus.

Het meest populaire strand is het strand bij Fort Zachery Taylor. Hier kunt u goed zwemmen en snorkelen. In het Mel Fisher Maritime Museum kunt u schatten bekijken die eeuwenlang in Spaanse scheepswrakken op de bodem van de zee hebben gelegen. En in het Ernest Hemmingway Home and Museum ontdekt u waar de auteur schreef en leefde voor meer dan tien jaar.

’s Avond kunt u wandelen over Duval Street om de feestelijke sfeer te ervaren en het lokale eten te proeven. Een bezoek aan Key West is niet compleet zonder dat u heeft deelgenomen aan de Sunset Celebration op Mallory Square. Muzikanten, verkopers en kunstenaars verzamelen zich elke avond langs de waterkant om de zonsondergang te vieren, welke fenomenaal is.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel