Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Death Valley

Reisinformatie Death Valley

Death Valley is een vallei in de Verenigde Staten, in de staat Californië en is de heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika. De naam Death Valley is afgeleid van de immigranten die de vallei wilden oversteken op weg naar goud. In de jaren 1850 werd er ook echt goud en zilver gevonden. In Death Valley wonen de Timbisha-indianen, al zeker sinds 1000 jaar. Death Valley werd pas in 1994 door president Bill Clinton tot National Park gemaakt.

De vallei bevindt zich voor een belangrijk deel beneden het zeeniveau en wordt omringd door hoge bergtoppen die vaak bedekt zijn met sneeuw. Het gebied is omringd door bergen en maakt deel uit van de Grote Bekken en de Mojavewoestijn. Er leven nog steeds dieren en planten, maar die hebben zich gedurende de jaren moeten aanpassen aan het veranderende klimaat. Er zijn in Death Valley naast schitterende woestijnlandschappen ook prachtige rotsformaties, canyons, zandduinen, bergen en kraters.

Populaire bestemmingen zijn onder andere de uitkijkpunten Dante’s View, vanwaar een prachtig weid uitzicht te zien is over de vallei en Zabriskie Point, vanwaar grillig gevormde, kleurrijke rotsen in het woestijnlandschap te zien zijn.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel