Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Bevolking

Bevolking in Amerika

De bevolkingsgrootte van Amerika is de laatste jaren in een rap tempo gegroeid. Inmiddels hebben de Verenigde Staten meer dan 300 miljoen inwoners, terwijl dat er 250 jaar geleden nog maar 3 miljoen waren. Van de bevolking woont ongeveer 76% in de steden en 24% op het platteland.

Indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Tegenwoordig is het land een smeltkroes van culturen en volkeren en maken de oorspronkelijke bewoners nog maar ca. 1% van de totale bevolking uit. De meeste hiervan hebben zich in de reservaten in de westelijke staten gevestigd.

Vanaf de 16e eeuw kwamen de eerste Europeanen aan wal, waarna in de daaropvolgende jaren een aantal flinke immigratiegolven volgden. Tegenwoordig is een derde van de bevolking van Europese afkomst, al wordt dit percentage minder door uitbreiding van andere groepen door immigratie en geboorten.

Tijdens de periode van de slavenhandel werden miljoenen Afrikanen de VS binnen gevoerd en voornamelijk tewerkgesteld op de zuidelijke plantages. In 1863 werd de slavernij afgeschaft, maar een groot deel van de zwarte bevolking (totaal 13% van de bevolking) leeft nog steeds onder vaak slechte economische en sociale omstandigheden.

De tweede groep minderheden (8% van de bevolking) bestond volgens de volkstelling in 2000 uit Latino’s of Hispanics, mensen van Mexicaanse, Puerto Ricaanse en Cubaanse oorsprong. Ca. 9,2 miljoen mensen (4% van de bevolking) vormen Amerikanen van Aziatische afkomst, voornamelijk Japanners, Chinezen, Indiërs, Filippino’s, Vietnamezen en Koreanen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel