Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Alaska

Reisinformatie Alaska
Alaska komt van het Aleutian woord Alyeska, wat ‘groot land’ betekend. Alaska is ongeveer 48 x zo groot als Nederland. Alaska ligt in het meest noordwestelijke deel van het Noord-Amerikaanse vasteland. Aan de oostelijke grens ligt Canada en voor de rest wordt het omsloten door water.

Alaska is een land dat grotendeels gevuld is met immigranten. Dat bijna iedereen die hier woont en werkt er voor gekozen heeft om hier te zijn maakt het een zeer aardig, open en vriendelijk land. Alaska staat synoniem voor ongerepte wildernis. Dichte regenwouden met beren en herten, diepe fjorden, hel blauwe meren, hoge bergen en uitgestrekte gletsjers vormen het decor van uw ontmoeting met dit deel van Amerika.

Ontdek de adembenemende natuur van Denali National park met de hoogste berg van Amerika; de Mount McKinley. De lokale indianen noemen de berg Denali, wat "De Grote" betekent. In het park leven onder andere grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden.

Valdez is een zeehaven en omringd door torenhoge bergen, diepe wouden en enorme gletsjers. De perfecte habitat voor walvissen, dolfijnen, orka's, zeeotters en zeeleeuwen. U kunt vanuit Valdez een cruise maken door de Prince William Sound. De ervaring is onbeschrijfelijk als er walvissen zijn die capriolen laat zien, net naast de boot. Ook de gletsjers waarbij het lijkt alsof je er recht op af vaart maken diepe indruk.

Het vroegere goudmijn stadje Fairbanks ligt compleet in de wildernis. U kunt er mooie wandeltochten maken op de schilderachtige toendra. Bezoek het Museum of the North, of ga aan boord van een rivier cruise.

Bekijk alle rondreizen naar Amerika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel