Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Page

Streekinformatie Page
Page ligt in de staat Arizona, net over de grens met Utah, op de route tussen de Bryce Canyon en de Grand Canyon en Monument Valley. Page ligt op een steenworp afstand van Lake Powell. Het saffierblauwe water contrasteert fel met de roestbruine rotswanden eromheen. Het hele gebied rondom het meer heet Glen Canyon National Recreation Area. Vanuit page kun je een aantal indrukwekkende sites bezoeken.

Horshoe Bend
Een van de hoogtepunten bij Page is de Horseshoe Bend. Het viewpoint waar de Colorado rivier een draai maakt, bevindt zich op 300 meter boven de rivier. Een schitterend punt.

Antelope Canyon
De prachtige Antilope Canyon is een bijzondere speling van de natuur en is vanuit het plaatsje Page bij Lake Powell te bezoeken.
Upper Antelope Canyon werd in het jaar 1931 ontdekt door een Navajo meisje. De Navajo’s hebben de vondst van de canyon jarenlang geheimgehouden. Upper Antelope Canyon is alleen te bereiken per 4WD dwars door een droge rivierbedding. Van buiten is het slechts een nauwe ingang in het rood zandstenen plateau.

Bij binnenkomst betreed je een magische wereld met rode oranje tinten van glooiende zandstenen wanden. De unieke kleuren ontstaan door het gefilterde zonlicht. Rondom het middaguur is de licht inval op zijn mooist. Upper Antelope Canyon is circa 140 meter lang.

Rainbow Bridge National Monument
Rainbow Bridge National Monument is een uniek natuurfenomeen. Het is een rots boog met een spanwijdte van 88 meter, die van een rotswand naar de andere over het water reikt. De Navajo Indianen hebben dit altijd als een spirituele plek beschouwd, omdat ze ervan uitgingen dat het een versteende regenboog is. Je kunt vanuit Page boottochten naar Rainbow Bridge boeken.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel