Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.00 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

9 Onmisbare bezienswaardigheden in Yucatán

Gepubliceerd: 06/05/2021

Yucatán is de populairste regio tijdens een rondreis Mexico. Eigenlijk is het een schiereiland dat bestaat uit drie regio’s, Campeche, Quintana Roo en Yucatán. Het schiereiland is rijk aan een uitgestrekte kuststreek met tropische stranden, oude Maya-ruïnes, kleine dorpjes en avontuurlijke activiteiten. Houd je van afwisseling tijdens je vakantie? Dan is Yucatán een bestemming voor jou! We vertellen je graag meer over onze 10 onmisbare bezienswaardigheden in deze regio van Mexico. Van de grootste Maya-tempels, de kleurrijkste steden en nog verborgen plekken.

Het strand van Tulum, Mexico

1. Tulum

Tulum is een klein, maar superhip stadje gelegen aan de Caribische kust. De stad bestaat uit twee delen; Tulum Pueblo met heerlijke restaurants, street art en een bruisend nachtleven en Tulum Beach met wat luxere hotels, hippe beachclubs, boetiekwinkels en natuurlijk het tropische strand.

Vanuit Tulum kun je alle kanten op. Het leukste om het gebied op de fiets te ontdekken. Fiets langs de meest kleurrijke street art, breng een bezoek aan Gran Cenote waar je heerlijk kunt snorkelen én schildpadden kunt spotten en bezoek zeker de Maya-ruïnes van de stad. Het is de enige tempel die gelegen is aan het strand, wat voor een fotogeniek plaatje zorgt.

Tip: ’s avonds willen babyschildpadden zich weleens op het strand verzamelen. Maak zeker in het donker nog een prachtige strandwandeling. Zeker zijn dat je schildpadden spot? Rijd met de auto naar Akumal Beach, een heerlijk strand op ongeveer een half uur rijden van Tulum. Hier kun je snorkelen met zeeschildpadden. Een hele bijzondere ervaring.

Tulum Yucatan

2. Chichen Itza

Tussen het Spaans-koloniale stadje Mérida en kleurrijk Vallodolid staat het wereldwonder Chichen Itzá. Bij een bezoek aan Chichen Itzá ga je echt even terug de geschiedenis in. Deze Maya-tempels zijn al duizenden jaren oud en zijn nog goed bewaard gebleven. Vroeger was het nog toegestaan om de piramide van Kukulcán te beklimmen, maar dat is niet meer toegestaan. Maar goed ook, want zo kunnen we nog vele jaren genieten van dit complex.

Via één van de bekenste cenotes van Mexico, Ik-Kil, rijd je vervolgens naar Vallodolid.

De wereldwonder Chichen Itza in Mexico

3. Valladolid

Valladolid is één van de oudste koloniale plaatsen van Yucatán. Het is dan ook een typisch Mexicaans plaatsje waar je de bevolking nog in traditionele Maya-kledij kunt zien rondlopen. Een fotogenieke plek waar nog oude kevers rondrijden en ’s avonds op Parque Francisco Cantón de voetjes van de vloer gaan. Zeker een stop waard tijdens je eigen rondreis door Mexico.

De kathedraal van Valladolid, Mexico

4. Bacalar

En nog een plek dat je niet mag overslaan: Bacalar. Bacalar is bekend vanwege Laguna Bacalar, waar het water door verschillende dieptes 7 verschillende tinten blauw heeft. Niet gek dat ze dit deel van Mexico vergelijken met de Malediven. Naast dat je uren kunt turen naar het blauwe meer, is het ook mogelijk om te gaan drift-snorkelen bij 'Los Rapidos'. Bij dit restaurantje kun je aan de ene kant het water inspringen en word je vervolgens met de stroming meegezogen naar de andere kant van het restaurant! Naast het snorkelen vind je ook hier de bekende cenotes. Zo is naast het meer de Cenote Azul te vinden, die alleen al door de afmeting en een diepte van zo'n 90 meter zeer imposant is.

Bacalar Yucatan

5. Merida

Mérida is de hoofdstad van het schiereiland Yucatán. In deze stad vind je nog veel Spaanse invloeden terug. De stad is gebouwd rondom het centrale Plaza Grande. Waar ’s middags de ouderen hier de rust zoeken op een bankje in de schadum, is het hier ’s avonds één groot feest.

Vanuit Mérida kun je diverse uitstapjes maken. Reis bijvoorbeeld af naar het tempelcomplex van Uxmal of de gele stad Izamal. Beide op een uur rijden van Mérida. En als laatste tip, Celestún. Op 1,5 uur rijden vind je de flamingo-stad van het land. Leuk om hier een boottocht te maken en roze flamingo’s te spotten.

Bekijk hier onze excursie naar Celestún op het schiereiland Yucatán.

De koloniale stad Merida in Mexico

6. Izamal

Waar ze in Marokko en India een volwaardige blauwe stad hebben, hebben ze in Mexico een gele. Izamal heet deze plaats. Het is een klein plaatsje, maar wel leuk om een middagje doorheen te struinen. Het is nog authentiek en erg fotogeniek. Het klooster is zeker een bezoekje waard, maar ook gewoon slenteren door de smalle straten kunnen we je aanraden.

De gele stad Izamal in Mexico

7. Isla Holbox

Isla Holbox is een relaxed eiland in de Golf van Mexico. Je vindt hier parelwitte stranden, kleurrijke street art en maakt tegen het eind van de middag de mooiste zonsondergangen mee. Het bijzondere aan dit eiland is dat het geen verharde wegen kent en dat je je te voet, op de fiets of per golfkar verplaatst. Het is een waar paradijs. Zo zijn er twee punten op het eiland waar je naar toe kunt wandelen, zorg wel dat je goed bent ingesmeerd! Punta de Mosquito, met ook daadwerkelijk veel muggen en Punta Cocos. Geniet tijdens de wandelingen van de zeebries en schitterende natuur. Als je geluk hebt, kun je zelfs flamingo´s spotten! Zeker een aanrader om Isla Holbox toe te voegen aan jouw reis door Yucatán. 

Tip: Wil je een verfrissende smoothiebowl eten Ben jij een echte foodlover en ben je wel in voor een verfrissende smoothiebowl? Ga dan naar het restaurantje Painapol. Hier worden de lekkerste creaties geserveerd.

Relaxen in een hangmat midden in zee op Isla Holbox, Mexico

8. Isla Mujeres

Nog zo’n idyllisch eiland, Isla Mujeres. Je kunt dit eiland als een dagtripje vanuit Cancun bezoeken of er een nachtje verblijven. Dit eiland staat helemaal in het teken van relaxen; niks moet, alles mag. Zo is het populair om een golfkarretje te huren en hiermee het eiland over te rijden. Het eiland heeft witte zandstranden met helderblauw water en een fascinerende onderwaterwereld. Leuk om je snorkelset mee te nemen naar dit eiland. Het eiland heeft ook nog kleine Maya-tempels. Als je nog niet ‘tempelmoe’ bent, is het leuk om hier een kijkje te nemen.

Het witte zandstrand van Isla Mujeres, Mexico

9. Verborgen parel, Calakmul

Waar deze plek steeds populairder wordt, is het nog wel een verborgen parel. Calakmul ligt namelijk verscholen in de jungle en je komt er niet zomaar. Het is flink hobbelen, maar de 2-uur durende rit ernaartoe maakt veel goed als je de tempel ziet verschijnen. Waar Chichen Itzá op de lijst van wereldwonderen staat, vinden wij dat Calakmul hier eigenlijk thuishoort. Maar misschien ook wel goed dat dit niet zo is, want nu wordt deze tempel niet bedolven door massa toeristen.

Nieuwsgierig? Wij bieden een leuke excursie naar de Maya-tempel van Calakmul aan. Bekijk hem hier.

De verscholen tempel Calakmul in de jungle van Mexico

Wil je zelf Yucatán ontdekken? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Mexico of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Calakmul Maya stad Xpujil Yucatan Mexico
  • Tour
  • Aantal dagen: 2
De magie van Calakmul Meerdaagse tour | Campeche/Palenque
  • Maya stad Calakmul
  • Tempels diep in de jungle verscholen
  • Kans om wildlife te spotten
Rondreis Yucatan Mexico
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Highlights Yucatán & Chiapas Fly Drive Mexico
  • Maya tempels en koloniale steden
  • Ruige jungle en lokale stammen
  • Relaxen bij Bacalar en aan Caribische stranden
Flamingo's Celestun Yucatan Mexico
  • Tour
  • Aantal dagen: 1
Flamingo’s van Celestun Dagexcursie | Mérida
  • Flamingo’s en pelikanen spotten
  • Mooie boottocht door de mangroven
  • Relaxen aan een mooi strand

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding