Maleisië met kinderen – Een Kids Experience door Azië

Geplaatst op Ontdek Azië

Als de kinderen het naar hun zin hebben op vakantie, dan de ouders ook! Dat was ons uitgangspunt voor deze vakantie. De natuur, cultuur en het heerlijke eten van Azië hebben ons altijd aangetrokken, met een speciale familiereis werd dit ineens bereikbaar voor het hele gezin. Om zoveel mogelijk te zien, maar wel met beperkte reisafstanden, kozen we voor een combinatie tussen Maleisië, Singapore en het Indonesische strandparadijsje Bintan.

Wereldstad voor kinderen

Onze reis start in Kuala Lumpur, een wereldstad met brede boulevards, veel groen en een rijke historie. Maar natuurlijk ook met de beroemde Petronas Twin Towers en andere moderne architectuur. Samen met onze chauffeur bezoeken we het Koninklijk Paleis, waar we ons even in Engeland wanen door de wachters in Engelse stijl uniform die stijf in het gelid staan.

Na wat pogingen om ze aan het lachen te krijgen, duiken we de Aziatische sferen van Kuala Lumpur in. In de smalle straatjes van Chinatown en Little India snuiven we de kruiden en wierrook luchtjes op en bezoeken we een prachtig gedecoreerde tempel, waar we zelf ook een kleine toekomstvoorspelling krijgen. Daarna naar de imposante Petronas Towers die ons tegemoet glimmen. Een lift brengt je naar de 170 meter hoge skybridge, van waar je een werkelijk fenomenaal uitzicht over de stad hebt. Naast de torens ligt de KLCC shoppingmall, waar we in de foodcourt een kom verse noodles bestellen. Even doorslurpen, want om 3 uur is het voedertijd voor de enorme vissen, haaien, roggen en andere kleurrijke vissen die in het enorme aquarium in de mall wonen.

Aapjes kijken en thee plukken

Dan begint de echte rondreis. Op ongeveer een uurtje rijden buiten Kuala Lumpur liggen de Batu Caves. Een lange trap omhoog eindigt in de enorme grot met daarin een prachtige hindoetempel. De klim naar boven is een attractie op zich. Overal lopen brutale aapjes, op zoek naar iets lekkers. Na deze klim rijden we naar het Sungai Klah hotspring park voor een verkwikkend bad. Er zijn diverse baden van koel tot heet en sommige hebben zelfs glijbanen!

Aan het eind van de middag rijden we over kronkelende weggetjes omhoog de Cameron Highlands in. De golvende diepgroene theevelden zijn een lust voor het oog, dus als we onderweg de theeplukkers aan het werk zien, stoppen we voor een mooie foto. In de lokale theefabriek zien we vervolgens hoe de geplukte thee, gedroogd en verwerkt wordt totdat het uiteindelijk in ons theezakje zit.

Stranden en streetfood

Penang is bekend vanwege het door Unesco erkende erfgoed van hoofdstad Georgetown. Onder locals is het echter vooral bekend om het beste streetfood van Maleisië. ’s Avonds nemen we een taxi naar Gurney Drive waar het vol staat met eetstalletjes. Je loopt simpelweg langs de kraampjes, zoekt allerlei lekkernijen uit, neemt plaats aan een tafeltje op straat en smullen maar!

Na alle cultuur en natuur van de afgelopen dagen is het tijd voor een ontspannen stranddagje. Ook dat vind je op Penang. Ons hotel ligt aan het langgerekte strand van Batu Ferringhi, maar we kiezen toch voor Monkey Beach, een prachtig strandje in het nationale park van Penang. Door de wat meer afgelegen ligging, het strand is alleen per boot of over een pad door de jungle te bereiken, is het er heerlijk rustig en genieten we volop.

Singapore

Een korte vlucht brengt ons naar Singapore, het kleinste landje van Zuidoost-Azië, maar tegelijkertijd wel het schoonste, modernste en meest ontwikkelde stukje. Singapore staat bekend om goedkoop shoppen, de imposante skyline en is zeker op het gebied van kinder-entertainment koploper met een zee aan mogelijkheden. Zo zijn er meerdere pret- en waterparken, de mooiste dierentuinen en zelfs een Legoland.

We beginnen maar eens om de stad vanuit de lucht te bekijken. Aan boord van de Singapore flyer, een 165 meter hoog reuzenrad, bekijken we de beroemde skyline met o.a. het Marina Bay Sands Hotel met haar 3 zuilen en ufo-achtige constructie bovenop. Daarna lopen we naar het naastgelegen Gardens by the Bay. Er zijn 3 enorme tuinen om doorheen te wandelen, maar het deel met de superbomen maakt toch echt de meeste indruk. Deze 25-50 meter hoge torens van beton en staaldraad zijn volledig overgroeid met planten van over de hele wereld en worden ’s avonds prachtig verlicht.

Na lang wikken en wegen kiezen we ervoor om naar Universal Studio’s te gaan op Sentosa Island. De dag start al leuk, want vanaf Singapore steek je per kabelbaan over naar het eiland, waarna er een dag vol achtbaan ritjes, shows en ander entertainment op je wacht. Sentosa is echt een kinderparadijs!

Eenmaal bijgekomen van een enerverende dag, besluiten we de avond in het bruisende Chinatown door te brengen. We struinen over de gezellige marktjes waar de kinderen hun onderhandelingskwaliteiten uitproberen om wat leuke souvenirs te kopen. Daarna stappen we in een trishaw, een lokale fietstaxi die ons langs de vele kleurrijke oude huisjes van deze wijk rijdt.

Het ongerepte eiland Bintan

Tropisch strandparadijsje

Een korte ferrytocht brengt ons op het eilandje Bintan. Dit ongerepte eiland is officieel Indonesisch grondgebied en daarmee het derde land van onze reis. We checken in bij een prachtig resort aan een even prachtig strand. Tijd voor zon, zee, strand en een fenomenaal uitzicht op de Zuid-Chinese Zee. Een perfecte afsluiting van een geweldige reis.

Ook een rondreis met je kinderen maken door Maleisië?

Wij hopen dat we je geïnspireerd hebben met dit reisverhaal over deze individuele rondreis door Maleisië, Singapore en Indonesië. Wacht niet langer en maak je dromen waar.

Heb je vragen over een rondreis door Maleisië of wil je graag persoonlijke reisinspiratie ontvangen? 333travel helpt je graag bij het verzorgen van jouw unieke reis en met 1 telefoontje is je reis geregeld! Of geef je wensen door via een vrijblijvende offerte aanvraag.

Hou onze social media en de 333travel nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven van de leukste reisinspiratie en de mooiste foto’s.

333travel. Verre reizen. Voor iedereen uniek.

Gepost door 333travel redactie
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd