De ultieme safari in Kenia

Geplaatst op Ontdek AfrikaOverigReisverslagen & ervaringen

Een echte safari rondreis, dat stond al zo lang op ons lijstje. We kozen voor Kenia omdat je er zo veel afwisseling hebt qua reservaten en je kunt er ook nog eens je vakantie afsluiten met een paar dagen aan het strand. Gewapend met m’n nieuwe camera met extra zoom, een reserve batterij en een extra groot geheugenkaartje gingen we op reis.

Welkom in Kenia

Na een prima rechtstreekse vlucht met KLM van slechts 8 uurtjes arriveerden we op de luchthaven van Nairobi. We werden al bij de gate opgewacht door een vertegenwoordigster die ons begeleidde naar de douane, de bagageband en naar onze transfer. Wij hoefden ons nergens druk over te maken, wat een luxe! Maar daar hield het niet mee op. Voordat we naar ons hotel werden gebracht, werd er eerst alle tijd genomen om ons welkom te heten met een leuk welkomstpakket en een fles bubbels. Onze vakantie was nu echt begonnen!

Game drive in Samburu

Na een nachtje in Nairobi verlieten we in de ochtend meteen weer deze stad. Het duurde even voordat we de buitenwijken van deze grote stad achter ons hadden gelaten, maar toen veranderde het landschap redelijk snel. We konden onderweg genieten van mooie uitzichten en we hadden het geluk om de bijzondere piek van Mount Kenya te zien die uit de wolken tevoorschijn kwam.

In het begin van de middag arriveerden we bij het Samburu reservaat. We reden door het reservaat naar onze lodge en de camera kon meteen tevoorschijn gehaald worden. We hadden al meteen 3 van de Samburu Five gespot! Die middag en de hele dag erop hebben we game drives gemaakt en wat was het genieten. Het golvende landschap was schitterend en we hebben ontzettend veel wild gezien, waaronder een grote kudde olifanten die alle tijd nam om in de rivier te baden en te spelen. Ook zagen we een prachtige leeuwin met haar 2 kleintjes. Wat een fantastisch begin van onze safari!

Wandelen in het Mount Kenya reservaat

In het Mount Kenya reservaat wachtte ons weer een hele andere ervaring. Onze lodge lag direct aan een waterplas, waar je vanaf je kamer goed uitzicht op had. Hier zagen we vooral veel waterbokken en buffels die er kwamen drinken en luieren. Er schijnt ook regelmatig een luipaard tevoorschijn te komen, maar die hield zich helaas schuil tijdens ons verblijf. Wel hebben we een wandeling gemaakt in de bossen met een ranger, die ons veel wist te vertellen over de flora en fauna hier. Helaas hebben we niet veel dieren gezien, maar het was heerlijk om hier een wandeling te kunnen maken.

Neushoorns en bavianen bij Lake Nakuru

Wederom een hele andere omgeving. Onze game drive in dit nationaal park concentreerde zich op de omgeving rondom het meer, dat varieerde van boslandschap tot uitgestrekte velden. Hier hebben we een neushoorn gezien met haar kleintje; wat een mooi gezicht. En een hyena, die iets minder mooi is maar juist daarom indrukwekkend is om te zien. Verder hebben we erg gelachen bij een grote groep bavianen met heel veel jongeren, die zich behoorlijk aan het uitsloven waren.

De onvergetelijke Masai Mara

En dan het reservaat waar we zo naar uitkeken: de Masai Mara. Je waant je hier regelrecht in een natuurdocumentaire over Afrika! Zover als het oog reikt, strekken de savannes zich uit, met her en der wat struikjes en acaciabomen. Het was daardoor makkelijk om wild te spotten en dat is dan ook erg goed gelukt tijdens onze 2 dagen hier.

Onze gids wist dat we nog heel erg graag een luipaard wilden zien en deed extra zijn best om er een te vinden. En dat lukte ook nog. Al tijdens onze eerste game drive mochten we een pracht exemplaar bewonderen, terwijl hij zijn vangst zat te verorberen in een boom. Onvergetelijk! Verder zagen we groepjes enorme olifanten, hebben we ontzettend veel leeuwen gezien, hartebeesten, antilopen en zelfs de kopjes van 3 cheeta’s die boven het gras uitstaken om nieuwsgierig rond te kijken.

Diani Beach

Helaas moesten we de savannes achter ons laten. We waren bang dat een safarireis van een week wellicht te lang en teveel van hetzelfde zou zijn, maar eerlijk gezegd had het voor ons nog wel een week mogen duren! Nu namen we alweer afscheid van onze fantastische gids, die onze reis echt onvergetelijk heeft gemaakt. We vlogen van Nairobi naar Ukunda Airport, vanwaar een korte transfer ons naar ons resort in Diani Beach bracht. Hier hebben we een paar dagen heerlijk gerelaxed, alle indrukken kunnen verwerken, lekker gegeten en gedronken en schitterende strandwandelingen gemaakt.

Ook een rondreis maken door Kenia?

Wij hopen dat we je geïnspireerd hebben met dit reisverhaal over de ultieme safari in Kenia. Wacht niet langer en maak je dromen waar in dit prachtige land. Bekijk al onze rondreizen naar Kenia.

Heb je vragen over een rondreis door Kenia of wil je graag persoonlijke reisinspiratie ontvangen? 333travel helpt je graag bij het verzorgen van jouw unieke reis en met 1 telefoontje is je reis geregeld! Of geef je wensen door via een vrijblijvende offerte aanvraag.

Hou onze social media en de 333travel nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven van de leukste reisinspiratie en de mooiste foto’s.
333travel. Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Gepost door 333travel redactie
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd