Reisverslag Vietnam – part 1

Geplaatst op Ontdek AziëReisverslagen & ervaringen

Britt Helsen heeft in oktober vorig jaar de “Vietnam actie” bij 333travel gewonnen. Zij ging met haar partner in april naar dit prachtige land. Lees hier haar enthousiaste reisverslag.

Vertrek!

Wat een luxe, premium economy reizen met Eva air! Op Schiphol worden we overal super snel geholpen en dus zijn we zo door alle procedures en controles heen. In het vliegtuig zelf is het heerlijk om zoveel ruimte te hebben, het lekkere dekentje en de verzorging aan boord maken de reis fantastisch.

Hanoi

Na een korte stopover in Bangkok vliegen we economy verder met Vietnam airlines. Het is maar een kleine 2 uur vliegen naar Hanoi en ook hier worden we weer ontzettend verwend met een uitgebreide maaltijd en drinken. En dan staat er na alle visa en douane handelingen een heel vriendelijk gezicht met het herkenbare 333Travel logo op je te wachten, fijn dat ging allemaal super vlotjes.

Wanneer we met de taxi richting centrum rijden steken we de rode rivier over via de Nhật Tân brug, een prachtig en kleurrijk lichtspektakel, en zo rijden we de skyline van Hanoi tegemoet.
En dan zijn ze er ineens, de honderden scootertjes.
Ons hotel, eenvoudig maar netjes, ligt midden in het oude kwartier, dus erg levendig, ten midden van allerlei winkeltjes en eettentjes. Omdat we een lange reis achter de rug hebben besluiten we te kijken of het restaurant van het hotel iets is, het blijkt onze verwachtingen te overtreffen. Uitkijkend over de stad zijn we bij Pinchio aan het juiste adres voor heerlijke East meets West tapas, een super lekkere cocktail en een eerste Hanoi biertje.
Tevreden kruipen we om 22:00 lokale tijd ons bed in om meteen in het juiste ritme te komen.

Mausoleum van Ho Chi Minh

En nu ontwaakt de stad met het geluid van regendruppels en toeterende scooters.
Vandaag hebben we de dag voor ons zelf om op ons gemakje Hanoi te ontdekken.

En wat een ontdekking was dat. Onze eerste missie was de weg vinden in de drukke straten van het oude centrum naar het mausoleum van Ho Chi Minh. Lopend door het Lenin Park ligt aan het einde van de weg het mausoleum waar we de wisseling van de wacht bekeken, je hebt het gevoel terug te zijn in de tijd van communistisch Vietnam. Naast het mausoleum staat het presidentiële paleis van Ho Chi Minh. Een paar straten verderop lopen we een nog oudere geschiedenis in, de oudste universiteit van Hanoi, de literatuur tempel, waar Confucius nog steeds door jong en oud wordt geëerd. Even waan je je weer in oud Vietnam, een plek meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Straatleven van Hanoi

We maken een mooie wandeling richting West Lake en stoppen onderweg op een bijzondere en serene plek, de Quán Thánh Tempel, een taoïstische tempel, een van de vier heilige tempels van de hoofdstad. Complete rust ten midden van een stad die nooit stil staat, een mooie plek voor bezinning. We steken de straat over en lopen via een brug  naar een klein eilandje waar de Trấn Quốc pagode zich bevind, de oudste boeddhistische tempel van Hanoi. Voorzichtig bewegen we ons tussen de biddende inwoners van de stad. Wanneer de avond valt strijken we weer neer in het oude kwartier, opzoek naar lekker eten en later op de avond nog een drankje.
Wat een eerste indruk!

Na een ontbijt van Pho Ga, Vietnamese kippensoep met noodles, besluiten we het gebied ten zuiden van het oude kwartier te ontdekken. In dit deel van de stad vind je de beruchte Hỏa Lò gevangenis, door Amerikaanse krijgsgevangenen ook wel Hanoi Hilton genoemd. Ten tijden van de Franse bezetting, toen er Vietnamese krijgsgevangen zaten, was dit écht hel op aarde.
Met een vreemd gevoel stappen we weer de straat op, even van ons aflopen deze gruwelijkheden.

In de middag worden we opgehaald door onze lokale gids “Cee”. Eerst bezoeken we het Hoàn Kiếm meer waar we over de beroemde rode brug naar het jade eiland gaan met daarop de Ngoc Son Tempel. Vervolgens lopen we in sneltreinvaart door de Dong Xuan Market, een aaneenschakeling van product uitstallingen, van schoenen en hoedjes tot allerlei gedroogde en verse vissen, tot levende schildpadden en kikkers aan toe. De wandeling wordt afgesloten met een tocht over de 1,5 km lange Long Biên brug over de rode rivier. De brug is ontworpen door Gustav Eiffel en is een komen en gaan van scooters.

De ‘rode brug’ in Hanoi

We sluiten de dag zelf af met een bezoekje aan het monument van koning Lý Thái Tổ, waar we uitgebreid op de foto gaan met een Vietnamese schoolklas die erg onder de indruk zijn van onze verschijning, zoals veel andere Vietnamezen.  Ook pikken we nog de rood verlichte rode brug “by night” mee en strijken vervolgens neer bij The old Hanoi waar we de dag doornemen met een gezellig Canadees stel dat we daar ontmoeten.

Benieuwd naar hoe de reis verder verloopt? Houdt dan onze blog in de gaten. Volgende week zetten wij het vervolg van deze mooie reis online.

 

 

 

 

Gepost door Redactie
Reacties (1)
  1. Famke 11 mei 2018 at 22:14

    Leuk Britt om jullie reis hier te volgen!
    Ziet er nu al prachtig uit…..

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd