Roadtrip door de USA

Geplaatst op Ontdek Amerika

Het is nog vroeg in de morgen en er hangt nog wat mist rondom de Golden Gate Bridge. We zijn gisteravond aangekomen in San Francisco en gaan vandaag deze wereldstad ontdekken. De stad is op zeven heuvels gebouwd en is een van de populairste toeristische steden ter wereld. We hebben vlak voor ons hotel bij Union Square de cable car genomen naar de Fisherman’s Wharf en hier een fiets gehuurd om de Golden Gate Bridge over te fietsen.

Een leuke manier om dit icoon van de stad te ervaren. In het plaatsje Sausalito aan de andere kant van de brug strijken we neer voor een cappuccino op een van de vele sfeervolle terrasjes. We nemen de ferry terug naar de levendige Fisherman’s Wharf, waar we de lokale specialiteit Chowder in a Bin, krabsoep geserveerd in een uitgeholde broodbol, proberen. Echt heerlijk!

Yosemite

San Francisco is niet alleen een waanzinnig leuke stad; strand, bergen, bossen en woestijnen, kortom al het moois dat moeder natuur te bieden heeft, bevinden zich op maximaal vier uur rijden. Vandaag rijden we naar Yosemite National Park. Yosemite maakt deel uit van de bergketen Sierra Nevada. De natuur is immens en wordt gekenmerkt door indrukwekkende granieten rotswanden, monolieten, watervallen, ravijnen, meren en klaterende beekjes. We lunchen op een picknickplek onder de bomen. Omdat we overal bordjes zien die waarschuwen voor beren, kijken we wel regelmatig om ons heen.

De grootste entertainmentstad van de wereld

Amerika is een land van grote contrasten. Zo rijden we van Death Valley, de heetste plek in Amerika, naar Las Vegas. Hier draait de economie 24 uur per dag. Op de Strip lopen we langs de beroemde casino’s, shopping malls en hotels. Afgaand op alle feestende mensen komt de uitdrukking “What happens in Vegas, stays in Vegas” niet uit de lucht vallen. Vanuit The Linq, het grootste reuzenrad ter wereld, bekijken we ‘s avonds de neonverlichte woestijnstad vanaf grote hoogte.

Zonsopgang in Bryce

Nature is calling, dus in alle vroegte vertrekken we. Al snel worden we weer omringd door eindeloze vlaktes met cactussen en verlaten wegen. Zo stel je je een road trip voor! Bryce Canyon is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. In Bryce lopen we de Navajo Trail, een van de vele indrukwekkende wandeltochten. De zon zorgt voor kleurschakeringen in de steile rotsen die variëren van roze en rood tot oranje. Een sprookjesachtig effect!

Geisers en felgekleurde kratermeren

Via de Mormonen-hoofdstad Salt Lake City rijden we naar Yellowstone, een van de oudste nationale parken in de wereld. Hier tref je de grootste concentratie geothermische activiteit ter wereld. We worden betoverd door geisers, kokende felgekleurde kratermeren, watervallen, heetwaterbronnen en groene alpenweides. De natuur blijft een wonder. Net als we denken dat het niet beter kan worden, moeten we stoppen voor vijf grizzlyberen die doodgemoedereerd de weg oversteken.

Indianen en cowboys
Dit is ook het gebied van de prairie-Indianen, zoals de Sioux en Blackfeet. In het cowboystadje Cody wonen we een rodeo bij en om in de Westernsferen te blijven nemen we een koud biertje en een hamburger in de saloon.

Rocky Mountains en raadsels uit het verleden

Dwars door de Rocky Mountains en het zilvermijnstadje Durango arriveren we aan de voet van Mesa Verde. Via een slingerende bergpas arriveren we in het bolwerk van de Anasazi-Indianen, waar we de mysterieuze rotswoningen bezoeken. Tot op de dag van vandaag is het een raadsel waarom deze cultuur plotseling van de aardbol is verdwenen. We rijden door naar Page aan Lake Powell . Het plaatsje is klein maar de bezienswaardigheden zijn groot. Het is een hete wandeling naar de prachtige Horseshoe Bend, een hoefijzervormige bocht in de Colorado rivier. Voor mij persoonlijk is het hoogtepunt de Antelope Canyon. Deze prachtige canyon is een bijzondere speling van de natuur; als de zon op het juiste moment tussen de rotsen door schijnt, ervaar je een uniek schouwspel.

Grand Canyon en Hollywood

We verwachten bij aankomst bij de Grand Canyon een immens panoramisch uitzicht en onze hoge verwachtingen worden helemaal waargemaakt. Om de beleving compleet te maken hebben we vooraf een helikoptervlucht geboekt en zweven we tussen de rotsen van een van de grootste canyons ter wereld. Aangekomen op onze eindbestemming, Los Angeles, laten we Hollywood nog even wachten en rijden we door naar het strand van Santa Monica om een duik te nemen in de Pacific.

Een reis om nooit te vergeten!

Enthousiast geraakt : klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden voor een reis naar Amerika.

 

Gepost door Redactie
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd