Vakantie met de camper in Canada

Geplaatst op Ontdek CanadaOverig
Freedom canada camping 333travel op vakantie met de camper rondreis

Meneer en mevrouw Pels bereiden samen hun lunch voor onderweg in Canada

Houdt u van kamperen en veel vrijheid om uw eigen route en schema te bepalen, dan is een vakantie met de camper door Canada perfect! U heeft uw eigen huisje op wielen al mee, hoeft niet iedere keer u  koffer opnieuw in te pakken, beslist ter plekke of u ergens langer of korter verblijft, kookt uw eigen maaltje en roostert ’s avonds marshmallows boven het kampvuur.

Sommige mensen vragen zich af of het moeilijk is om zo’n groot voertuig te besturen. Dit is in Canada absoluut niet zo, mits u niet de grote steden ingaat met de camper. Buiten de steden zijn wegen, parkeerplaatsen en campings in Canada juist ingericht op grote voertuigen. Zo kunt u makkelijk overal doorheen. U heeft geen speciaal rijbewijs nodig om een camper te besturen, zolang u minimaal 21 jaar oud bent en minimaal 1 jaar uw rijbewijs heeft.

Wegen en GPS 
Freedom canada camping 333travel op vakantie met de camper rondreis

Met de camper kunt u (bijna) elke plek die u zelf wilt bezoeken!

De wegen in Canada zijn prima en het wegennetwerk is niet heel uitgebreid en daardoor overzichtelijk.  Het is dus goed te doen om met een ouderwetse wegenkaart uw weg van A naar B te vinden. Vaak is het ook mogelijk om een navigatiesysteem bij te huren, maar wellicht een betere optie: Er zijn diverse gratis apps te downloaden, bijvoorbeeld Sygic, NavMii of Here WeGo. U download dan thuis de kaarten op uw telefoon of tablet en kunt deze ter plaatse offline gebruiken. Dit kan ook met Google Maps. In deze app kunt u een map (zelf bepalen welk gebied) offline downloaden zodat u deze ook offline kunt gebruiken.

Kamperen 
freedom travel rondreis roadtrip vakantie door canada met de camper 333travel

Het voordeel van de camper is dat u zelf kunt kiezen waar en wanneer u gaat overnachten

In Canada vindt u een ruim aanbod aan campings. Van compleet ingerichte campings met zwembad, wifi, campingwinkel etc. tot kamperen bij iemand in de achtertuin. Wild kamperen is op sommige plaatsen wel toegestaan, maar raden wij om veiligheidsoverwegingen niet aan. Uiteraard kunt u op de bonnefooi gaan en ter plaatse kijken waar u een kampeerplekje kunt vinden. In de lokale visitor centra kunt u vaak ook informatie over campings in de omgeving krijgen.
In het hoogseizoen kan dit echter lastiger zijn, omdat Canada een erg populaire bestemming is. Wij kunnen de kampeerplaatsen voor vertrek uit Nederland al voor u reserveren of u kunt ter plaatse via internet of telefonisch vooruit een plekje boeken. De kosten voor een kampeerplaats variëren nogal. Voor campings in de nationale parken betaalt u ca. CAD 20-30 per nacht, voor particuliere campings betaal u meer (ca. CAD 40-60 per nacht), maar dan zijn er wel meer voorzieningen beschikbaar, zoals een full hookup (stroom en riolering op de kampeerplaats).

 Camperverhuur via 333travel
Freedom canada camping 333travel op vakantie met de camper rondreis

Mevrouw Pels geniet van hetgeen Canada te bieden heeft tijdens hun roadtrip met de camper

Wij werken in Canada met 3 camper verhuurmaatschappijen samen, zodat we altijd een camper voor ieder budget en iedere wens hebben. Kijk hier voor meer informatie.
U kunt de vlucht, eerste overnachting en camper bij ons boeken en dan de rest zelf uitzoeken. Heef u liever wat meer houvast, dan hebben wij ook routes langs alle belangrijke hoogtepunten van West-Canada als suggestie voor u samengesteld.
Wanneer u bij ons aangeeft met hoeveel personen u wilt reizen en wat de wensen betreffende de camper zijn, dan sturen wij u/jullie een passende offerte toe.
Graag helpen wij u en uw familie bij het samenstellen van een rondreis door Canada! Heeft u vragen of wilt u meer weten? U kunt altijd terecht bij één van onze reisspecialisten, neem hier contact met ons op!

Volg ons op social media voor dagelijkse inspiratie en de mooiste reisfoto’s!
 333travel. Verre reizen. Voor iedereen uniek!
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd