Ga toch fietsen!

Geplaatst op Ontdek AziëReistips

5 keer fietsen in Azië

Amsterdam fietsen bicycle 333travel weblog vijf keer fietsen azie

In Amsterdam wordt veel gefietst, ook door toeristen

Als Hollander weet u als geen ander hoe u moet fietsen. Van jongs af aan wordt dit al met de paplepel ingegoten. Eerst zijwieltjes, vervolgens de stationfiets en uiteindelijk een echte Gazelle. Misschien maakt u nu al gebruik van de elektrische fiets?!
Niet alleen in Nederland is het goed fietsen; er zijn veel plekken op deze wereld waar u beter de fiets kunt pakken in plaats van lopend of met de auto de omgeving verkennen. Tijdens het fietsen worden alle zintuigen geprikkeld namelijk het zien van de omgeving, het ruiken van de omgeving; het horen van de lokale geluiden en het voelen van de temperatuur. Benieuwd waar u de mooiste fietstochten of tours kunt maken? Lees dan gauw verder in deze tweede blog Ga toch fietsen in Azië!

Geuren kleuren en smaken van Bangkok
vijf keer fietsen in Azië Bangkok 333travel weblog

Familie van der Meer in één van de straten van Bangkok

Bangkok, de miljoenen hoofdstad van Thailand, is een ideale stad om te verkennen per fiets. Door de vele smalle straten en steegjes die Bangkok rijk is, vliegt u daar snel en gemakkelijk doorheen. Per fiets ziet en ruikt u de omgeving, zeker wanneer u de kleurrijke wijk Chinatown binnenrijdt. Onderweg hoort u ook meer over de verschillende culturen die deze wijk vorm gegeven hebben. Met uw fiets kunt u per ‘veerboot’ de beroemde Chao Phraya rivier oversteken.

Na de oversteek over deze ader, die dwars door Bangkok stroomt,  fiets u verder om daar kriskras langs diverse tempels te rijden. De ene is nog mooier dan de ander en dat maakt elke minuut van de trip bijzonder. Moe van het fietsen? Neem even rust bij één van de vele kleine cafeetjes of straattentjes om daar een bak koffie te nemen, waarna u weer vol goede moed verder kunt.

Het bruisende Hanoi
vijf keer fietsen in Azië Hanoi Vietnam bridge red river

Brug over de Red River nabij Hanoi in Vietnam met een enthousiaste Alice

De hoofdstad van Vietnam is een bruisende stad die uit hele diverse wijkjes bestaat. Het leven speelt zich hier nog grotendeels op straat af. De Red River die dwars door Hanoi stroomt is een mooie ‘rode draad’ voor een fietstocht. Wanneer u vanuit de stad de rivier volgt, komt u in een steeds landelijkere omgeving. U fiets langs de oudste huizen van Vietnam en voor de verandering ziet u weer tempels voorbijkomen (aanrader is de Tay Ho Tempel!)

Bedenk één ding: hoe verder u fietst langs de rivier, hoe verder u ook terug moet fietsen! Vandaar dat u omkeert en o.a. via de oever van het West Lake terug fietst naar Hanoi, waar u langs het beroemde mausoleum van Ho Chi Minh rijdt. Hier kunt u een kijkje nemen, maar vergeet vooral ook niet langs het keizerlijke Thang Long Imperial te rijden dat in 2008 ontdekt is en nu op de werelderfgoedlijst van Unesco staat!

 De mystieke bergen in Yangshuo
vijf keer fietsen in Azië karstgebergte Yangshuo China

Mevrouw de Wit voor het Karstgebergte

Het Karstgebergte in Yangshuo in China is een prachtig berggebied maar het heeft ook iets mysterieus. De piramide achtige rotsen die her en der uit het water steken hebben toch iets weg van een futuristisch decor uit een Sciencefiction film. Met de fiets kunt u deze prachtige bergen van dichtbij bewonderen. De Yulong rivier, die langs en door deze bergen heenloopt, beschikt over een mountainbike pad wat makkelijk af te rijden is. Wanneer u vervolgens door de rijstvelden rijdt en daarachter de grillige rotsen ziet, dan besluit u toch maar even te stoppen. Dit moet vastgelegd worden…

Het wereldwonder Angkor Wat
vijf keer fietsen in Azië tempels Angkor Wat Cambodja 333travel weblog

Christine, Patricia, Sylvia en Marleen voor één van de tempels van Angkor

Het grootste religieuze monument ter wereld en ook één van de zeven wereldwonderen ligt in Cambodja! U kunt daar doorheen fietsen. Er zijn meerdere hotels nabij Angkor Wat die fietsen ter beschikking stellen. Zo kunt u vanaf het hotel direct doorfietsen naar het Angkor complex waarbij u eerst door de zuidelijke toegangspoort gaat. Vervolgens rijdt u naar Angkor Tom om de beroemde Bayon tempel op te zien doemen. Vergeet vooral niet langs de Ta Prohm tempel te rijden. Deze tempel is helemaal overwoekerd door boomwortels. Bent u hier vroeg of juist heel laat wanneer de zon laag aan de hemel staat? Bij laagstaande zon wordt deze tempel erg mysterieus. Een bijzonder gezicht.
De Ta Prohm is een bijzonder gezicht, maar de Angkor Wat tempel is het meest bekend. U kunt vlak voor de tempel uw fiets neerzetten en even een moment binnen kijken (of een rondje om de tempel fietsen). Nu u de belangrijkste tempels van het Angkor complex gezien heeft kunt u rustig terugfietsen naar uw hotel om daar bij te komen van alle mooie dingen die u gezien heeft. Nog een keer boeken? Dat kan hier!

Vanaf de Batur vulkaan op Bali
vijf keer fietsen in Azië Ubud Bali Mount Batur 333travel weblog

De kinderen van familie van Laren genieten flink van de afdaling naar Ubud

Vanaf de vulkaan in het midden op Bali kunt u met de mountainbike naar beneden fietsen richting het dorp Ubud. Op smalle paadjes en langs de rivier rijdt u de kilometers naar beneden. De vulkaan is 1700 meter hoog maar u begint vanuit het uitkijkpunt Kintamani op 1200 meter hoogte om daarna richting 100 meter boven zeeniveau te rijden. De tocht leidt langs mooie plekken op Bali. Een koffieplantage, uitzicht over het eiland of langs één van de vele tempels die Bali rijk is. Niet genoeg gezien? U rijdt verder naar Ubud, maar eerst moet u door de jungle waar her en der de apen van de weg schieten. Vervolgens komt u aan bij de rijstvelden van Ubud, waar u ook de fiets weer inlevert. Eerst een bakje koffie, want wat een mooie indrukken heeft u onderweg opgedaan.

Dit waren de vijf fietstochten in Azië. Benieuwd naar waar nog meer gefietst kan worden? Lees dan deze blog over ga toch fietsen in Amerika of houdt de blog in de gaten waar wij binnenkort vijf keer fietsen in Afrika zullen plaatsen!

Wilt u zelf één van deze fietstochten toevoegen aan uw rondreis? Wij helpen u graag met het samenstellen van die rondreis! Met één telefoontje kunnen we alles regelen; of geef uw wensen door via het offerte formulier.

Volg ons op social media voor dagelijkse inspiratie en de mooiste reisfoto’s!
 333travel. Verre reizen. Voor iedereen uniek!

 

 

 

 

 

 

 

Gepost door Melissa Reijnders
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd