Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden

Geplaatst op columnNieuwsOntdek Amerika
vrijheidsbeeld freedomstatue 333travel amerika

Het nationale symbool voor vrijheid in Amerika

De Verenigde Staten is al jaren een populaire bestemming voor rondreizen. Voor veel mensen is het een droom om een auto, motor of camper te huren en zo vervolgens dit enorme land te verkennen. U kunt met gemak een aantal weken rondtoeren door het imposante landschap. Natuur, cultuur, enorme steden, pretparken of sportieve activiteiten, niets is te gek in Amerika. Ook wel het land van onbegrensde mogelijkheden! Door de grootte en uitgestrektheid heeft Amerika veel te bieden voor jong en oud. Het is dan ook onmogelijk om het land in één keer te ontdekken.

Amerika is onderverdeeld in vijftig staten. Velen hebben een eigen identiteit, wat het leuk maakt om meerdere regio’s te bezoeken. Dit kan perfect per huurauto of camper. Naast dat heeft Amerika heeft ook erg goede binnenlandse vliegverbindingen.

Veelzijdig Amerika
In Amerika zult u grote contrasten tegenkomen. Naast de immens grote steden als New York ‘The Big Apple’, San Francisco, gokstad Las Vegas en natuurlijk Los Angeles met Hollywood, vindt u er verlaten vlaktes waar u uren kunt rondrijden zonder iemand tegen te komen. Schitterende landschappen trekken aan u voorbij. In het zuiden bieden zonnige staten als Florida en Californië prachtige stranden terwijl het in het noorden soms extreem koud kan zijn.

Ook de natuur kent een ongelooflijke variatie. Laat u verrassen door diepe canyons, spuitende geisers, idyllische woestijnlandschappen, groene bossen en imposante watervallen. De overweldigende natuur maakt het land zeer populair bij natuurliefhebbers. Amerika heeft maar liefst meer dan 60 nationale parken, elk met zijn eigen charme. Wij willen u graag inspireren en kennis laten maken met de highlights van deze bijzondere bestemming!

national park usa united states amerika 333travel

Eén van de vele Nationale parken die Amerika rijk is

Nationale Parken
Tijdens een rondreis door Amerika mag een bezoek aan één of meerdere nationale parken echt niet ontbreken. Plan zeker een volle dag voor een bezoek aan een National Park. U zult hier uw ogen uitkijken. De overweldigende natuur van Amerika zal uw rondreis door Amerika een onvergetelijke ervaring maken.

Bezoek tijdens uw roadtrip door Amerika bijvoorbeeld het beroemde Sequoia en Yosemite National Park in California. Ook Death Valley en Kings Canyon zijn zeer indrukwekkend. De staat California telt maar liefst 8 nationale parken. Alaska heeft er ook 8, daarvan is Denali National Park het meest bekend. Andere nationale parken die tijdens uw vakantie in Amerika zeker het bezoeken waard zijn: The Grand Canyon in Arizona, Rocky Mountains in Colorado, Zion National Park in Utah, Bryce Canyon National Park in Utah, White Sands in New Mexico, Canyonlands National Park in Utah en Yellowstone National Park in Wyoming,

Sportwedstrijden
Bij een bezoek aan één van de grote steden van Amerika is het een aanrader om een sportwedstrijd mee te maken. Denk aan honkbal, american-football, ijshockey of basketbal. Afhankelijk van de staat waar u zich bevindt zijn er verschillende sporten populair. Een sportwedstrijd in Amerika wordt groots aangepakt. Alles gaat echt op zijn Amerikaans. Het volkslied wordt uit volle borst meegezongen, uiteraard is er muziek, vuurwerk en kunt u volop typische snacks nuttigen zoals hotdogs, nachos en zoete augurken. Een “American Experience” die u niet mag missen!

De entree van het Universal Studio's Florida pretpark 333travel

De entree van het Universal Studio’s Florida pretpark

Themaparken
Rondom Los Angeles is een groot aanbod aan attractieparken en filmparken. Zo kunt u hier Universal Studio’s vinden, waar u zich waant in verschillende filmsets van oude blockbusters, zoals Jurassic Park. Naast Universal zijn er ook de Paramount Studio’s, Warner Brothers Studio’s en Sony Pictures studio’s. Genoeg te zien en te beleven als u een filmliefhebber bent.

Iets buiten Los Angeles ligt ook nog het welbekende Disneyland Park in Anaheim. Amerika is een bijzonder geschikte bestemming voor gezinnen die met kinderen reizen. En u kunt op bijzondere wijze overnachten, bijvoorbeeld in een comfortabele tent midden in het Yosemite National Park of op een heuse cowboy ranch.

Bijzondere routes
Bent u een liefhebber van de bergen en wilt u flexibel zijn tijdens uw rondreis? Dan is de route van noord naar zuid de ideale tour om al het moois van deze bestemming te kunnen zien. Een aanrader is de route vanaf Olympic National Park richting Mount Reinier National Park, Zion National Park, Bryce Canyon National Park en de Grand Canyon. Behalve in Seattle en Tucson kunt u onderweg makkelijk een paar dagen doorbrengen in Salt Lake City. Als een paar kilometer meer of minder niets uitmaakt dan is een omweg via Las Vegas zeker de moeite waard.

Een andere mooie route is de welbekende Route 66. Deze route wordt gevormd door een oude verbindingsweg tussen Chicago en Los Angeles. Deze tweebaansweg neemt u mee door maar liefst 8 staten en is 4000 km lang. Dat zijn achtereenvolgens de staten: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. De route werd voor het eerst in 1926 over de hele lengte beschreven en mag daarom met recht historisch worden genoemd en geeft u tevens een perfect beeld van Amerika.

De skyline van Salt Lake City, Utah USA

De skyline van Salt Lake City, Utah USA

Maak uw dromen waar!
Wij hopen dat we u geïnspireerd hebben om alle puzzelstukjes voor uw droomreis naar Amerika in beeld te brengen. Wacht niet langer en maak uw dromen waar! Als u nu boekt voor vertrek in de zomer van 2018 kunt u grote vroegboek kortingen ontvangen.

Heeft u vragen over een rondreis door Amerika of wilt u graag persoonlijke reisinspiratie ontvangen?

333travel helpt u graag bij het verzorgen van uw unieke reis en met 1 telefoontje is uw reis geregeld! Of geef uw wensen door via onze vrijblijvende offerte.

Hou onze social media en de 333travel nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven van de leukste reisinspiratie en de mooiste foto’s.

333travel. Verre reizen. Voor iedereen uniek.
 
Gepost door Patrizia Struchel
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd