Bucket list voor jouw Canada vakantie

Geplaatst op Ontdek AmerikaReistips

Met trots presenteren wij onze nieuwe 333travel bestemming: Canada ! Om u kennis te laten maken met deze prachtige bestemming willen wij u graag inspireren met de leukste ideeën voor een rondreis langs de mooiste steden en natuurwonderen van Canada.

Canada is een enorm groot land en er is ontzettend veel te beleven en te ontdekken! De naam is afgeleid van het indiaanse woord “Kanata”, wat nederzetting betekent. Canada grenst in het zuiden aan de Verenigde Staten en in het westen aan de Amerikaanse staat Alaska. De verscheidenheid aan landschappen is enorm en u kunt hier kennis maken met prachtige ongerepte natuur. Tevens telt Canada een aantal indrukwekkende steden. De hoofdstad van Canada is Ottawa. Een aantal grote steden in Canada die zeker het bezoeken waard zijn: Toronto, Québec, Vancouver, Edmonton, Montreal, Ottawa, Winnipeg, Hamilton en Calgary.

Wij hebben de mooiste en leukste ideeën voor uw bucketlist op een rijtje gezet.

Toronto – Niagara Falls
Toronto is één van de meest bekende en welbezochte steden van Canada onder toeristen. Maak een stadstour door Toronto en maak kennis met o.a. de parlementsgebouwen, het zakelijk centrum en de imposante CN Tower. Nadat u de stad heeft ontdekt kunt u ervoor kiezen om het Niagara schiereiland te ontdekken. Uiteraard mag een bezoek aan het unieke wereld Unesco erfgoed, de Niagara waterfalls, niet ontbreken.

ottawa canada rideaukanaal

Ottawa en haar Rideaukanaal

Ottawa
De hoofdstad van Canada is Ottawa. Ook hier is veel te zien zoals een stadstour waarbij u de parlementsgebouwen, de residentiële verblijven en het Rideaukanaal kunt bezoeken. Dit kanaal loopt regelrecht door de stad en ismaar liefst 202 km lang. Tevens staat deze op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Québec
Een klein stukje Frankrijk in Canada vindt u in Québec. Deze charmante stad heeft een gezellig oud centrum. Er is veel oude architectuur en er zijn zeer goede restaurants te vinden. Deze stad is een must-visit voor de kunst en cultuur liefhebber.

Een bezoek aan Quebec is zeker de moeite waard. Het is een prachtige stad waarbij met name Oud-Québec tot de verbeelding spreekt. Vlakbij Québec is het mogelijk om op walvissentocht te gaan. Een excursie waarbij u diverse soorten walvissen kunt spotten. Ook is het mogelijk om de spectaculaire Montmorency Falls te bezoeken, een waterval die zelfs 30 meter hoger is dan de Niagara Falls.

 

moraine lake banff national park Canada

Het beroemde Moraine lake in Banff National Park

Montréal
Montréal is de tweede grootste Franssprekende stad in Canada. Enkele hoogtepunten in deze metropool zijn La Vie Souterraine (oftewel de ondergrondse stad) en Oud-Montréal of breng een bezoek aan de moderne elegante wijken. Een bucketlist idee voor deze stad is het olympisch stadion, Stade Olympique. Dit gebouw lijkt op een buitenaards ruimteschip en is zeer indrukkend om te zien. Er staat een toren waar het dak van het stadion aan hangt. Deze staat ook wel bekend als de hoogste hellende toren van de wereld: 175 meter hoog en onder een hoek van 45 graden naar het sportveld toe. Aan de buitenkant loopt een kabelbaan met cabine waarmee u naar boven en beneden kunt. Bovenop dit gebouw heeft u een schitterend uitzicht over de stad!

Calgary
Calgary is een klassieke prairie-stad. Vanuit hier is het gemakkelijk om de beroemde Rocky Mountains met haar beroemde nationale parken te bezoeken. De natuurparken Banff en Jasper zijn bij uitstek iets om op uw bucketlist te zetten tijdens een rondreis door Canada. Deze parken in de Rocky Mountains, zijn ideaal gebied om te wandelen. Er zijn dan ook verschillende soorten trails voor zowel beginnende wandelaars als de fanatieke hiker te vinden.

Columbia Icefield

Vanaf Lake Louise, één van de bekendste meren van Canada,  naar Jasper rijdt u over de beroemde Icefields Parkway en kunt u onderweg de grote sneeuw- en ijsvlakte van het Columbia Icefield bezoeken. Dit is één van Canada’s meest spectaculaire routes met fantastische uitzichten!

Trans Canada Highway British colomiba

Trans-Canada Highway richting British Colombia

Bij de Icefields kunt u een tocht maken over de Athabasca gletsjer. Bent u een avonturier in hart en nieren? Dan hebben wij nog een geweldig bucketlist idee om uw rondreis compleet te maken: een helikoptervlucht naar de beroemde Three Sister Peak! Dit gebergte staat bekend als ideale plek om te fotograferen met spectaculaire uitzichten op de uitlopers en prairies van Canada.

Kamloops
Een fantastische route om kennis te maken met de natuur van Canada is de Trans-Canada Highway naar British Columbia. Deze weg gaat over gigantische bergpassen waarvan de Kicking Horse Pass één van de bekendste is. Onderweg ziet u enorme toppen, gletsjers en kloven. Zeer indrukwekkend! Breng een bezoek aan Kamloops aangezien dit gebied u een scala aan indrukken biedt. U zult hier met verwondering op terug kijken.

Victoria
Last but not least…Victoria, ook wel bekend als de City of Gardens en gelegen op Vancouver Island. Het is aan te raden om tijdens een rondreis per auto via de prachtige Sea to Sky Highway naar deze wereldstad reizen. De Sea to Sky Highway ligt tussen de zee en de bergen en biedt hierdoor een imposant uitzicht die u niet mag missen! Victoria is de hoofdstad van British Columbia en zal u een goed beeld geven van het Britse koloniale verleden geven. In deze stad kunt u de beroemde Butchart Gardens bezoeken, een privétuin die uitgegroeid is tot één van de grootste ter wereld.

Canada biedt nog vele andere mooie highlights en we kunnen de bucket list eindeloos aanvullen met meer prachtige bezienswaardigheden. Bent u nieuwsgierig geraakt naar Canada als vakantiebestemming en wilt u graag persoonlijke advies of reisinspiratie ontvangen? 333travel helpt u graag bij het verzorgen van uw unieke reis en met 1 telefoontje is uw reis geregeld! Of geef uw wensen door via onze vrijblijvende offerte.

Volg ons op social media voor dagelijkse inspiratie en de mooiste reisfoto’s.

333travel. Verre reizen. Voor iedereen uniek!

 

Gepost door Redactie
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd