Ontsnap aan de dagelijkse drukte – laat je verwennen in Thailand

Geplaatst op Ontdek AziëReistips

Reisblog van Anne-Claire

De voorpret begint

Jaarlijks trakteer ik mijzelf op een lang verwenweekend met onder andere yoga. Gewoon om te genieten van tijd voor mijzelf. In alle drukte van het dagelijks leven besloot ik dat het fijn zou zijn als ik nú weg kon gaan. Ik had besloten dat ik dit jaar trefzeker wilde genieten van de zon. Omdat ik mijn hart al eerder verloren ben aan Thailand, besloot ik dat ik weer daar heen wilde gaan. Vorige keer, jaren geleden, had 333travel mij hier uitstekend bij geholpen. Ook deze keer belde ik met deze uitdagende missie. De vraag was wat ik zou wensen. Zon, yoga, relaxen in luxe en een plek waar ik lekker alleen kon zijn. En, oh ja, ik vertrek het liefst volgende week nog als het kan!

Een dag later kwam 333travel al bij mij terug met twee verschillende opties inclusief vliegschema’s. De eerste optie was Six Senses in Hua Hin, de tweede optie was Kamalaya op Koh Samui. Er zat wel een opmerking bij dat het een dure reis ging worden qua timing, last minute, hoogseizoen en het Chinees nieuwjaar. In Hua Hin zou ik meer zekerheid op mooi weer hebben dan op Koh Samui. Misschien ben ik iets te eigenwijs, maar ik wilde toch erg graag naar Koh Samui. Ik had ook al zoveel goede verhalen gehoord over het specifieke welness/spa hotel Kamalaya, dat ik toch voor Koh Samui koos.

Terwijl ik me weer in de drukte van mijn dagelijkse beslommeringen stortte, heeft 333travel de reis verder voor mij uitgewerkt. De volgende dag werd ik al gebeld. Alles wat we besproken hadden was mogelijk, maar vanwege de drukte was de standaard kamer bezet en was er alleen een villa met zeezicht beschikbaar. Ik was verkocht, dus: ja graag! Ik zou de week erop vertrekken met EVA Air en omdat we nu toch zo lekker bezig waren besloot ik Elite Klasse te vliegen, net een klasse hoger dan Economy. Alle reisbescheiden werden toegestuurd en ik had ook nog eens een window seat. Helemaal super!

Op naar Koh Samui

Voor mij begint het vakantiegevoel al meteen op Schiphol. En om vervolgens ook nog Elite te vliegen is dubbel genieten. Goed eten, fantastische service en veel beenruimte zorgde voor een heerlijke ontspannen vlucht. We hadden wat vertraging opgelopen waardoor het krap werd om mijn aansluitende vlucht in Bangkok te halen. Bij aankomst rende ik snel het vliegtuig uit en daar stond mijn redding al op mij te wachten. Een lieve dame van Eva Air riep mij toe om haar te volgen. Rennend gingen we over het vliegveld in Bangkok. Zij zorgde ervoor dat we voorrang hadden bij de security en zo haalde ik precies op tijd mijn aansluiting naar Koh Samui.

Mijn aansluitende vlucht was met Bangkok Air en in slecht een uur was ik al op het eiland Koh Samui. Daar stond mijn transfer te wachten, een gekoelde auto met een vers flesje water, die mij in een half uur naar het hotel bracht. Het was een lange reis, maar door alle goede zorgen en persoonlijke aandacht voelde het ergens ook alsof ik er net aan begonnen was. Inmiddels was het al donker, dus van het eiland had ik nog niet veel gezien. Maar dat komt later wel.

Kamalaya

De volgende ochtend werd ik wakker door de zon die precies door de gordijnen scheen. Wauw, wat een prachtig uitzicht! Zee, strand en palmbomen, heerlijk om zo wakker te worden. Het resort was voortreffelijk. Tijdens mijn verblijf won Kamalaya de prijs voor “Best Spa Asia 2017”, geheel terecht wat mij betreft. Na een intakegesprek met onder andere een uitgebreide uitleg over het resort en het in kaart brengen van mijn persoonlijke wensen, werd het 10-daagse wellness pakket samengesteld.

Mijn pakket bestond onder andere uit dagelijkse massages en voldoende gelegenheid om klasjes te volgen. Iedere dag begon ik de ochtend met een uur yoga, een uur meditatie en dan het ontbijt. De zon was mij gunstig gestemd en heeft zowaar elke dag geschenen! Het eten was heel lekker en zeer gezond. Met het all-inclusive pakket heb ik ook extra genoten van alle verse sapjes, smoothies en verse kokosnoten die altijd beschikbaar waren. De keuken en de koks zijn ook echt geweldig.

De accommodatie telt 72 kamer en ik geloof dat ik zo’n beetje het mooiste huisje gehad heb. Een mini villa op het strand, wat inhoudt dat ik een goed verzorgde kamer met een prachtige buitenbadkamer had. De standaard kamers heb ik ook mogen bekijken en deze had ik ook met alle liefde bewoont. Het is hier geweldig en de service is ook voortreffelijk. De Thaise mensen zijn zo vriendelijk, allemaal hele lieve mensen.

Lamai Beach

’s Ochtend ben ik nog het resort af geweest voor een bezoek aan Lamai Beach. Een heerlijke bruisende plek met veel kraampjes op straat en overal goed Thais eten. Maar omdat ik alleen aan het reizen was, heb ik voornamelijk in het volledig verzorgde resort van mijn reis genoten.

Voor mijn terugvlucht heb ik nog even contact gehad met 333travel, maar ik hoefde zelf niks meer te doen. De bevestiging van de terugvlucht was al door hun geregeld. De terugreis verliep gelukkig ook vlekkeloos. Nagenietend van de overweldigende luxe waar ik mijzelf op had mogen trakteren, verheugde ik mij heel erg op het weerzien met mijn gezinnetje.

Bedankt 333travel voor het snelle schakelen, voor het ontzien van mij ten aanzien van alle beslommeringen en voor jullie geweldige service. Hopelijk tot snel!

Vriendelijke groet,
Anne-Claire

Wilt u meer informatie over onze maatwerk reizen, meer reisverhalen lezen en inspiratie opdoen? Vraag dan ons WOW magazine aan.
U kunt natuurlijk ook altijd terecht bij een van onze reisspecialisten, neem hier contact met ons op!

333travel helpt u graag bij het verzorgen van uw unieke reis, met 1 telefoontje is alles geregeld! Of geef uw wensen door via de website.

Volg ons op social media voor dagelijkse inspiratie en de mooiste reisfoto’s.

Verre reizen. Voor iedereen uniek!

Gepost door Redactie
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd