De Drakensbergen; het dak van Zuid-Afrika

Geplaatst op columnNieuwsOntdek Zuid AfrikaOverig

333TRAVELBLOG verhaal geschreven door Patrizia Struchel

screenshot683De Drakensbergen is een bergketen op de grens van Lesotho en Zuid-Afrika, met spectaculaire en panoramische vergezichten. De hoogste bergtoppen reiken tot 3.500 meter hoogte. Het gebergte staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst. Er zijn weinig gevaarlijke dieren in het gebied, waardoor het een paradijs is voor wandelaars. Het decor bestaat uit steile en hoge bergpieken, riviertjes en bloemenvelden.

De Drakensbergen bestaan eigenlijk uit drie delen; de Noordelijke, de Centrale en de Zuidelijke Drakensbergen. Het Amfitheater is kenmerkend van de Noordelijke Drakensbergen en wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkendste rotswanden op de wereld in de vorm van een halve maan. Het maakt deel uit van het Royal Natal National Park. De rotswand is 5 kilometer lang en het hoogte punt is de Mont-Aux-Sources met iets meer dan 3.254 meter. Daartussen valt de Tugela Waterval omlaag. Met een lengte van 948 meter is dit de op één na hoogste waterval ter wereld.

drakenberg-zuid-afrikaHet centrale gedeelte van de Drakensbergen gedomineerd door de noordelijk gelegen Cathedral Peak en Giants Castle. In deze regio kun je diverse wandelingen maken naar de grotten met de prachtige en eeuwenoude San rotsschilderingen. Rosetta is een charmant klein dorpje in het midden van deze overweldigende natuur, met theetuinen, boerderijen met handgemaakte producten en sfeervolle restaurantjes.

De Zuidelijke Drakensbergen is het ruigst van de drie gebieden. De kronkelige en adembenemende Sani Pass is de hoogste pas in Zuid-Afrika. Deze pas vormt ook de natuurlijke grens met het koninkrijk Lesotho.

“Er zijn weinig gevaarlijke dieren in het gebied, waardoor het een paradijs is voor wandelaars.”

Wil je overnachten in een luxe grot midden in de Drakensbergen? Klik hier
Wil je een spannende excursie maken in de Drakensbergen? Klik hier
Wil je de Sani Pass bezoeken? Bekijk dan deze rondreis.

Meer informatie over de andere rondreis mogelijkheden ? Klik hier

 

Gepost door Patrizia Struchel
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd