Reisspecialisten Manon en Hilke op reis door Zuid Afrika – deel 3

Geplaatst op Ontdek Zuid AfrikaOverigReisverslagen & ervaringen

Dag 9: Kruger Nationaal Park – Witrivier
Nadat om 5 uur de wekker ging en weer een kop thee te hebben gedronken stapten we samen met twee andere gasten de jeep in voor onze laatste gamedrive. Het was een halfuurtje rijden naar de grote bekende gate van het Kruger National Park. Wij gingen een klein private game reserve in welke grenst en overloopt in het Kruger Nationaal Park.

Met twee grote warme poncho’s aan tegen de kou en wind reden we weg. Onderweg zagen we al een hyena de weg overschieten waardoor we meteen rechtop zaten om nog meer dieren te spotten. Helaas heerste er een grote droogte in de regio waardoor er weinig water is te vinden in het park, dit zag je onder andere aan de grote droge oppervlaktes en kale bomen en minder dieren op de open velden. Wel hebben we weer verschillende dieren gezien, deze keer zagen we giraffes, neushoorns, buffels, heel veel verschillende antilopes en een jakhals. De neushoorn, buffel, leeuw en olifanten hebben we gezien, om de big five compleet te maken moesten we alleen nog een luipaard zien. Na goed te hebben gezocht en een fantastische safari te hebben gehad moesten we helaas de hoop opgeven, we konden geen luipaard vinden.

Eenmaal terug in de lodge was het alweer tijd om onze spullen te pakken. Er staan verschillende hotelinspecties op het programma. Via een deel van de bekende Panorama Route, een route door de bergen met de meest mooie uitzichtpunten waaronder de drie rondavels en Gods Window. Onze eerste stop was Graskop, een klein plaatsje wat goed als uitvalsbasis voor zowel de Panorama Route als Kruger kan worden gebruikt.

Vervolgens reden we door naar Hazyview, tevens een klein plaatsje iets verderop waar de Gecko Lodge bezochten. Een kleinschalig hotel wat vooral erg leuk is voor jonge stellen en families, de decoratie is in elke kamer anders en er is een mooi in de rotsen gemaakt zwembad aanwezig.

De volgende stop was de Chestnut Lodge gelegen in Kiepersol. Een lodge gelegen aan een hobbelige weg op een heuvel, maar eenmaal binnen vergeet je het direct en kan je genieten van een schitterend uitzicht en lekker tot rust komen. Een deel van de kamers zijn net gerenoveerd waardoor het nog luxer en prettiger is om te verblijven. De gastvrouw doet er alles aan om het verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Tot slot reden we verder naar Witrivier waar in verbleven in het Stille Woning. Bij binnenkomst lijkt het net een grote villa, na een hartelijk welkom werden we naar de kamer gebracht. De kamers liggen als het ware in de tuin en zijn wat moderner vergeleken met de rest van de accommodaties die we hebben gezien. Het ontbijt en diner vindt als het ware plaats in de woonkamer van het hoofdgebouw, waardoor je meteen een thuis gevoel krijgt. Met een klein zwembadje erbij kan je lekker afkoelen na een dag op pad te zijn geweest. We hebben extra genoten van het diner en onze laatste echte avond in Zuid-Afrika.

Dag 10: Witrivier – Johannesburg – Amsterdam
Onze aller laatste dag. Na een lekker ontbijt te hebben gehad reden we nog even het plaatsje Witrivier in om rond te kijken. Na wat winkeltjes te hebben bekeken en de reis nog eens door te hebben genomen kwamen we tot de conclusie dat we eigenlijk nog niet naar huis wilden gaan. Gelukkig hebben we veel foto’s gemaakt en kunnen we nu met onze eigen ervaring reizen naar Zuid-Afrika verkopen. Na nog even snel te hebben geluncht reden we in een kleine 5 uur terug naar de luchthaven van Johannesburg. Door de bordjes Bidvest te volgen konden we heel makkelijk de plek vinden waar de huurauto weer konden inleveren. Na een kleine check van de huurauto konden we onze bagage inleveren en was het wachten tot we konden instappen. Om 23.15 vlogen we met de KLM non-stop naar Amsterdam.

Dag 11: Aankomst Amsterdam
Na een vlucht van 12 uur kwamen we ‘s ochtends vroeg aan op Schiphol. Het waren 11 veelzijdige dagen waar we met een grote glimlach aan terug zullen denken. We hebben nog maar een klein deel van het prachtige Zuid-Afrika kunnen zien, maar de wereldstad Kaapstad, kustlijn, safari’s en meest schilderachtige landschappen laat ons allebei terug willen komen om de rest te ontdekken.

Wij hopen dat u met plezier ons verslag hebt gelezen, wilt u ook zo’n prachtige rondreis maken ?

Klik hier voor de mogelijkheden of neem contact op met Hilke of Manon.

Met vriendelijke groet,
Hilke en Manon

Reis specialisten van 333TRAVEL

Gepost door Manon Leewis

Reis specialist bij 333TRAVEL. Ik ben in onder andere Amerika, Vietnam, Cambodja en India geweest. Het zijn allemaal supergave landen om te bezoeken, maar als ik moet kiezen hebben Amerika, India en Zuid Afrika de meeste indruk op me gemaakt.

Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd