Op rondreis door Zuid Afrika – reisverslag van Manon en Hilke – deel 2

Geplaatst op Ontdek Zuid AfrikaReisverslagen & ervaringen

Dag 4: Umhlanga – St. Lucia
Via een mooie route reden wij naar St. Lucia. Aangekomen in St. Lucia bezochten wij enkele accommodaties, om vervolgens op pad te gaan voor een mooie route: op ca. 30 minuten rijden ten noorden van St. Lucia ligt Cape Vidal. Het strand van Cape Vidal is een van de mooiste stranden van Zuid-Afrika en ligt bovendien in een van de mooiste reservaten van het land: Greater St. Lucia Wetlands Park. Cape Vidal kent lange, spierwitte stranden waaraan hoge beboste duinen liggen.
Onderweg zijn een aantal prachtige uitkijkpunten, waar je een stop kunt maken. Met een beetje geluk zie je in de verte al wildlife! Aan het einde van de middag reden wij terug naar St. Lucia. Aan de rand van St. Lucia is een stuk park, waar je nijlpaarden en ook krokodillen kunt spotten. ’s Avonds komen de nijlpaarden zelfs regelmatig naar de hoofdstraat van St. Lucia. Wij overnachtten in Lidiko Lodge, een zeer fijne plek om te verblijven.

Dag 5: St. Lucia – Hluhluwe
In de ochtend stond een boottocht over het meer op het programma. Vol spanning gingen wij op de boot, we zouden vandaag nijlpaarden gaan spotten. Allereerst lieten de krokodillen zich zien, deze lagen op de kant te slapen. Eenmaal verder op het meer zagen we de eerste nijlpaarden af en toe hun kop boven het water uit steken. Verderop stonden een aantal nijlpaarden op de kant, waar ook buffels stonden. Het hoogtepunt was toch wel een plek waar meer dan 20 nijlpaarden in het water lagen. Zelfs kleine baby nijlpaardjes.

Tevreden keerden wij terug in St. Lucia, hier stapten we weer in de auto voor onze volgende bestemming: Hluhluwe. Het Afrikaanse landschap trok aan ons voorbij en we zagen al wat wilde dieren, zoals buffels, zebra’s en antilopes. Onze accommodatie voor de komende nacht was Zululand Tree Lodge; een geweldige plek om te genieten van de natuur en alle luxe.
Wij hadden geluk; bij aankomst konden wij nog mee met de middag-gamedrive! Met een jeep reden wij door een prachtig park, waar wij genoten van de omgeving en de dieren. Langzaamaan ging de zon onder en genietend van al het moois wat deze dag ons gebracht had keerden wij terug naar onze accommodatie.

Dag 6: Hluhluwe – Swaziland
P1100302Al vroeg in de ochtend namelijk om 5 uur ging de wekker, tijd voor de gamedrive! Na een kop thee en een koekje te hebben gehad stapten we de open jeep in. Vanuit onze lodge was het ongeveer 15 minuten rijden naar de gate van het Hluhluwe iMfolozi Game Reserve, het avontuur kon nu echt beginnen. We waren het park nog maar net binnen of rechts stond al een enorme mannetjes olifant. Onze gids was nog druk aan het vertellen over allerlei leuke weetjes van olifanten toen er nog een tiental olifanten aan kwam lopen. De belangrijkste regel tijdens de safari is: houdt afstand en hinder de dieren niet waar we ons netjes aan hielden. Zo moesten we ook een paar minuten toekijken tot alle olifanten de weg waren overgestoken voordat we verder konden rijden. De zon kwam ondertussen langzaam op wat de omgeving en gamedrive nog mooier maakte.

Iets verderop kwamen we twee grote zwarte neushoorns tegen, wat een geluk want op nog geen 5 meter afstand konden we deze imposante beesten aanschouwen. De gids geeft je uitgebreid de tijd om de mooiste foto’s te maken terwijl hij al je vragen over de dieren en omgeving kan beantwoorden.

Ons geluk kon niet op vandaag, want niet veel later zagen we drie grote mannetjes leeuwen laag over grond sluipen steeds dichter naar hun prooi, een aantal zebra’s iets verderop. Een zucht van opluchting klonk toen de zebra’s net op tijd wegrenden en de leeuwen konden ontwijken. Na ruim 3 uur rond te hebben gereden en nog vele andere beesten te hebben gezien gingen we terug naar de lodge. Hier konden we genieten van een lekker ontbijt om vervolgens weer in de auto te stappen, op naar de volgende bestemming.

Er stond ons een lange rit te wachten, we moesten de grens oversteken naar Swaziland. De grensovergang ging heel soepel, twee keer je auto uit en weer in om je paspoort te laten stempelen en je kan verder rijden. Onderweg hebben we een het Summerfield Luxury Resort and Botanical Garden bezocht, een klassiek 5 sterren hotel met ruime kamers gelegen te midden van een prachtige tuin.

Wij verbleven in het Foresters Arms, een knus en kleurrijk verblijf midden in het bos met vriendelijk  personeel. In deze reisperiode koelt het ‘s avonds behoorlijk af, wat ze goed oplosten met een sfeervol 3 gangen diner voor de open haard in het restaurant.

Dag 7 : Swaziland
Na een overheerlijk ontbijt met vers gebakken brood, scones, cake, yoghurt en vers fruit waren we weer klaar om Swaziland verder te ontdekken. Bij de receptie vertellen en helpen ze graag met wat je allemaal in de omgeving kan doen.

Wij  hebben ervoor gekozen om naar het Mlilwane Wildlife Sanctuary te gaan voor een fietstocht. Na de mountainbikes te hebben getest gingen we samen met een gids op pad. In het begin best spannend want je fietst tussen alle wilde dieren door het landschap. Gelukkig hoefden we ons geen zorgen te maken, de big 5 zit hier niet en zolang je voldoende afstand houdt van de dieren is er niets aan de hand. Zo zagen we een heleboel verschillende antilopes, gnoes, zebra’s en gelukkig in de verte zelfs krokodillen van wel 5 meter lang en nijlpaarden. Heerlijk om even actief bezig te zijn en wat een avontuur! In Mlilwane kan je ook nog leuke typische ‘beehives’ zien, ronde rieten huisjes waar een deel van de lokale bevolking nog steeds in woont of gaan paardrijden.

Dag 8: Swaziland – Kruger Nationaal park
Er is weer een nieuwe dag aangebroken, vandaag staat er een lange reisdag op het programma. Nadat het in de ochtend flink had geregend was het gelukkig net droog toen we een korte stop maakten bij het uitzichtpunt de ‘’Piggs Peak’’, waar tevens een restaurantje en wat leuke winkeltjes zitten.

Eenmaal bij de grensovergangen konden we weer zonder problemen de grens oversteken en verder rijden naar het hoogtepunt van de reis het Kruger National Park. Het was een lange rit, in Zuid-Afrika gaat de reis nooit zoals je denkt, onderweg kom je verschillende weg werkzaamheden tegen of mag je een stuk minder snel rijden dan gedacht. In onze rondreizen zit normaliter een extra stop in deze route om de lange reisdag te onderbreken. Gezien het al aan het einde van de middag was en het bijna donker werd besloten we direct naar onze lodge te rijden, de Timbavati Safari Lodge.

Rond 5 uur begon het te schemeren en binnen de kortste keren is het dan pikdonker, het is wel zo prettig dan op de eindbestemming te zijn en zodat je niet meer zonder straatverlichting door het donker hoeft te rijden. We waren helaas net te laat om nog met een gamedrive mee te kunnen gaan dus kregen direct een rondleiding door de lodge.

De Timbavati Safari Lodge bestaat uit witte ronde huisjes met leuke kleurrijke wandschilderingen, de kamers zijn ruim en in de tuin lopen al verschillende dieren rond. Zo zaten er apen in de bomen en liepen er verschillende antilopes te grazen. De ligging is ideaal en aan de rand van het bekende Kruger Nationaal Park. Na een heerlijk diner hebben we nog gezellig gekletst bij het kampvuur met andere gasten om vervolgens vrij vroeg onder de wol te kruipen.

Op 25 augustus volgt het laatste deel van onze Zuid Afrikaanse avonturen 🙂

Wilt u ook zo’n prachtige rondreis maken ?
Klik hier voor de mogelijkheden of neem contact op met Hilke of Manon.

Met vriendelijke groet,
Hilke en Manon

Reis specialisten bij 333TRAVEL

Gepost door Manon Leewis

Reis specialist bij 333TRAVEL. Ik ben in onder andere Amerika, Vietnam, Cambodja en India geweest. Het zijn allemaal supergave landen om te bezoeken, maar als ik moet kiezen hebben Amerika, India en Zuid Afrika de meeste indruk op me gemaakt.

Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd