Reisspecialisten Manon en Hilke op reis door Zuid Afrika

Geplaatst op Ontdek Zuid AfrikaReisverslagen & ervaringen

Wij zijn Manon en Hilke en wij zijn reisspecialisten bij 333TRAVEL. Kort geleden zijn wij op studiereis geweest naar Zuid Afrika. Wij hebben een reisverslag gemaakt dat we graag met jullie willen delen.

Dag 1: Amsterdam – Kaapstad
Onze reis naar Zuid-Afrika begon met een vlucht van KLM, van Amsterdam naar Kaapstad. Wij hadden al online ingecheckt, dus alleen onze koffers moesten wij nog afgeven. De vlucht duurde circa 11 uur en 15 minuten, en verliep prettig. Wij vlogen Comfort Class, wat net wat meer beenruimte biedt. Aan boord kregen wij voldoende te eten en te drinken en er was een uitgebreid entertainmentsysteem voor films, muziek en spelletjes. Eenmaal aangekomen in Kaapstad stond onze gids ons op te wachten. Bij bracht ons naar Antrim Villa. Antrim Villa is rustig gelegen in de wijk Greenpoint. Dit sfeervolle en kleinschalig Guesthouse is gevestigd in een gerenoveerde 17-eeuwse Victoriaanse boerderij aan de voet van de Seinheuvel.

Dag 2: Kaapstad
Onze dag begon met een goed ontbijt; versgebakken brood, yoghurt en fruit. Gids Derk kwam ons vervolgens ophalen om ons rond te leiden door Kaapstad. Eerst hebben we vier accommodaties bezocht, variërend van prima middenklasse tot luxe met zeezicht. Goed om te zien wat zoal de mogelijkheden zijn in een stad als Kaapstad. Gids Derk wist de mooie plekjes te vinden, zo maakten wij een mooie stop, met uitzicht over Camps Bay.
Voordat we gingen lunchen, stopten we bij Langa, een township. Een local gaf ons een korte rondleiding, om kennis te maken met de inwoners en hun dagelijks leven. Indrukwekkend om te zien in wat voor ‘huizen’ de mensen wonen.
Voor lunch reden we naar Stellenbosch om op een prachtige locatie te picknicken met onze lokale agent. Aanrader zijn de Zuid-Afrikaanse wijnen, deze zijn verrukkelijk. Na de lunch bezochten wij een wijnfabriek, om te leren over het proces en diverse wijnen te proeven.
Eind van de middag was het tijd om terug te gaan naar Kaapstad, om de Tafelberg op te gaan. Prachtig uitzicht over de stad! We sloten onze dag af in een restaurantje bij Victoria’s Wharf.

Dag 3: Kaapstad – Umhlanga Rocks
We namen afscheid van onze gids, hij bracht ons naar de luchthaven voor de vlucht naar Durban. Na ca. 2 uur vliegen kwamen we aan in Durban, gelegen aan de oostkant van Zuid-Afrika. Hier haalden wij onze huurauto op en begon onze roadtrip (links rijden). Gelukkig hoefden we niet ver; Umhlanga Rocks was onze volgende bestemming en ligt ongeveer 20 km van Durban. Na diverse inspecties kwamen we vervolgens aan bij onze accommodatie voor de komende nacht; Zeranka Lodge. Een luxe kleinschalige Bed en Breakfast gelegen aan het strand. Rest van de dag hebben we de omgeving verkend en heerlijk gegeten in een lokaal restaurant aan het strand. Conclusie na 3 dagen : wat heeft Zuid Afrika een prachtige natuur en wat zijn de mensen gastvrij !

Op 22 augustus volgt het 2e deel van onze Zuid Afrikaanse avonturen 🙂

Wilt u ook zo’n prachtige rondreis maken ?
Klik hier voor de mogelijkheden of neem contact op met Hilke of Manon.

Met vriendelijke groet,
Hilke en Manon

Reis specialisten bij 333TRAVEL

Gepost door Manon Leewis

Reis specialist bij 333TRAVEL. Ik ben in onder andere Amerika, Vietnam, Cambodja en India geweest. Het zijn allemaal supergave landen om te bezoeken, maar als ik moet kiezen hebben Amerika, India en Zuid Afrika de meeste indruk op me gemaakt.

Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd