Pinguïns spotten in Zuid-Afrika

Geplaatst op Ontdek Zuid Afrika

Boulder’s Beach is een strand bij het dorpje Simon’s Town, maar dit is niet zomaar een strand! Penguins zuid afrika 333travelHet is namelijk het leefgebied van meer dan 2000 zwartvoetpinguïns. Deze pinguïns worden ook wel Jackass pinguïns genoemd, door het geluid dat ze maken tijdens het broeden. Op zondag 6 september ging ik naar dit fenomeen om ze zelf te mogen bewonderen.

Zondag morgen om 9 uur stond iedereen paraat om in de auto’s te stappen. We gingen namelijk op roadtrip om te ontdekken wat de omgeving van Kaapstad allemaal te bieden heeft. Het was een warme lentedag met temperaturen oplopend tot 27 graden, maar de wind die er stond maakte het fris. Er stond een hele trip op de planning: van Camps Bay helemaal langs de kust, via de meest bijzondere plekjes, naar Cape Point en weer terug naar Kaapstad. Boulder’s Beach lag ook op de route. Toen we hier aankwamen en een kaartje hadden gekocht, mochten we de pinguïns gaan bekijken..

Boulders beach pinguins 333travelOver een aangelegd voetpad liepen we naar het strand met zijn beroemde pinguïns. Vanaf een hoger liggend platform konden we ze goed zien. Deze brug over het gebied is gebouwd zodat de pinguïns geen last hebben van de bezoekers en ze in alle rust hun gang kunnen gaan. De één was lekker aan het luieren op het strand, terwijl de ander aan het zwemmen was. Ik verwachtte er een aantal te spotten, maar nooit zo veel! Het is toch wel bijzonder om in zo’n warm land als Zuid-Afrika pinguïns te kunnen zien. Via een ander pad kwam ik tussen de bossen terecht waar hun broedplaatsen te vinden zijn. Deze glasvezel overkappingen zijn speciaal voor de pinguïns gemaakt om te zorgen voor een ideale plaats om te broeden. Dit doen ze meestal in de maanden maart, april en mei.

De tijd was aangebroken dat we onze roadtrip gingen vervolgen. Terug lopend naar de auto kwamen we nog langs een aantal kraampjes waar verschillende souvenirs verkocht werden. Ook was er een groepje met kinderen. Zij zongen liedjes en maakten muziek door middel van het dansen op de maat met een rammelende, zelfgemaakte, ijzeren enkelband. Nadat ik een kleinigheidje aan ze had gegeven, stapten we in de auto en vervolgden we onze reis naar het befaamde Cape Point!

Ook geïnteresseerd geraakt in Zuid Afrika : kijk op http://www.333travel.nl/vakantie/zuid-afrika voor meer informatie.

 

Gepost door Patrizia Struchel
Reacties (1)
  1. Mark 21 mei 2016 at 17:41

    Echt een inspirerende verhaal, bedankt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd